Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Syrië: na moord dreigt escalatie tussen FSA en al-Qaida

sticker Danny Trejo Machete Amsterdam Spui August 2013 Joys ou te cache tu

Het Vrije Syrische Leger (FSA) eist gerechtigheid na de brute moord afgelopen donderdag op Kamal Hamami – alias Abu Basir – bij een checkpoint in de provincie Latakia, dat werd bemand door de ‘Islamitische Staat Irak en de Levant (ISIL)’*

Abu Hol, een verzetscommandant van FSA die bij dezelfde aanslag aan zijn arm gewond raakte wil geen oorlog met al-Qaida, maar juist dat de buitenlandse strijders vertrekken.

sticker guerilla wisdom Amsterdam center 2013 August

Ook eist hij gerechtigheid in de vorm van ‘uitlevering’ van de verdachte.

“Onze leiders hebben elkaar ontmoet en zij gaven al-Qaida 24 uur om Abu Aimand al Iraqi** te overhandigen. Zo nee, dan escaleert de boel, maar daarover kan ik niet in detail treden. Dit gaat niet ongestraft voorbij.”

sticker wasp rifles Amsterdam 2013Volgens het interview op Aljazeera werd de auto met FSA-leiders gestopt door strijders van ISIL en ontstond vervolgens een felle discussie.

Hamami noemde ISIL een doorn in de zij van de revolutie en ‘helpers van het regime Assad’, waarop de ISIL-leider het FSA van ‘afvalligheid’ betichtte.

Toen de discussie verder escaleerde werd Hamami bedreigd en vervolgens doodgeschoten terwijl de rest vluchtte. ISIL wil zelfs het gehele FSA-leiderschap liquideren en zou met de aanslag hebben proberen te verhinderen dat het ‘Vrije Leger’ zijn posities in het noorden des lands versterkt.

“Bovendien kunnen we hun extremisme niet langer tolereren, want ISIL-strijders komen van elders en hebben een ‘buitenlandse agenda’. Van de internationale gemeenschap eisen we voldoende wapens om deze ziekte te kunnen verdelgen.”

sticker protest plus machine-gun Baltic region

ISIL is een regionaal opererende al-Qaida afdeling die vooral gevormd wordt door buitenlandse strijders en bekend staat als ‘radicaal’.

Hoewel het FSA aanvankelijk blij leek met deze ervaren guerrilla’s in de strijd met het regime botst hun extremisme sterk met lokale tradities. Dit werd het duidelijkst zichtbaar door de executie van een straatverkoper (14) in Aleppo, wat op ernstig onbegrip bij de bevolking stuitte.

Voor het internationale imago waren het ‘kannibaal-incident’ en andere moordpartijen niet bevorderlijk, dus moest het FSA uiteindelijk ingrijpen.

DF

* waarover ISIL zelfs botste met al-Qaida’s Centrale Commando (aQCC) dat wordt geleid door Ayman al-Zawahiri, de paus van het internationale soennitisch terrorisme.

** niet goed te verstaan

Gerelateerd:

‘Buitenlanders eruit’, strijd Syrië steeds chaotischer

Leider Alawieten: Libanon kan exploderen

Syrië: groeiende betrokkenheid Hezbollah bij conflict

Rambo IV & Revolutie Libië

Turkije: ‘aanval Israël steunt Assad

Opmerkelijke vrouw in Syrisch verzet FSA

Westers complot moord Khadafi?’

Syrië: massamoord in Hula ‘onder valse vlag’?

Ledematen afgehakt bij grensovergang Syrië-Irak

Komt er een Syrisch-Israëlische alliantie?


Tags:        |      |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>