Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Supergod’: stripboek over goden

Supergod 'crucified God on cross'
Stel dat het merendeel der fondsen, tijd en energie die men de laatste zeventig jaren stak in de productie van nucleaire technologie niet had besteed aan de massavernietigingswapens van het ‘Militair Industrieel Complex’ (MIC), maar aan de creatie van goden?

En wat als deze opperwezens de opdracht meegekregen hadden om ‘hun’ volken en landen te behoeden voor de ondergang, door de dreiging van oorlogen en ecologische rampspoed?

Voor stripliefhebbers met belangstelling voor dit scenario bestaat er de comic ‘Supergod’.

Het verhaal ontsproot uit het brein van Warren Ellis, een der meest productieve en originele iconen uit dit genre in de laatste jaren, en werd getekend door Garrie Gastonny in 2009 en 2010.

verhaallijn
De Britten beten de spits af in dit ‘God-project’ door ver buiten de dampkring een stel astronauten te laten fuseren met schimmels, terwijl de Amerikanen een soort ‘human nuke’ bouwden.

Uiteraard konden het Kremlin en de leiders van India niet achterblijven bij deze ontwikkelingen, waarna ook Iran en Venezuela hun eigen goden creëerden.

Helaas voor de mensheid zien hun creaties elkaar al snel als een ernstige bedreiging en gaan vervolgens concurrenten met veel geweld te lijf. Ook hun eigen volkeren zijn niet altijd veilig voor hun opperwezens, die de mensheid zien als bedreiging van het ecosysteem of zelfs als voedsel.

Zal het de generaals, politici en – vooral – wetenschappers lukken om de toorn der goden te bedwingen en in te zetten voor hun eigen doeleinden?

‘Supergod’, Warren Ellis / Garrie Gastonny, Avatar Press, 2009 – 2010

DF

Gerelateerd:

WE-3: strip over biologische wapens

De macht van het MIC

Transmetropolitan: bizar futuristisch stripboek


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>