Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Subsidie voor ramadanfestival

sticker boerka's Amsterdam burqa's

Gisterenavond 24 oktober 2005 was ik aanwezig bij een etentje in het Anne Frankhuis ter ere van de Ramadan. Daarna was nog een interessante presentatie over de dilemma’s die spelen rond bepaalde grondrechten, zoals de vrijheid van meningsuiting en godsdienst, privacy en het recht om te demonstreren.

Wat ik me pas na afloop realiseerde – na een bezoekje aan de Ramadanfestival website – is dat de hoofdsponsors van deze activiteiten het ministerie van Integratie en de gemeente Amsterdam zijn. Ik heb echt genoten van de avond, maar toch kan ik niet anders dan concluderen dan dat de scheiding tussen kerk en staat in Nederland bepaald niet strikt wordt nageleefd.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>