Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Subsidie dans-feesten Hongarije voor baby’s

sticker 'make music, not war'

“Ben je vrij voor een dansje?”, luidt de naam van het project waarmee de overheid jonge Hongaren wil stimuleren meer kinderen te maken.

“Veel jongeren gaan naar universiteiten en vinden daarom pas vaak op latere leeftijd een geschikte partner”, zegt minister van Sociale Zaken & Jeugd Miklos Soltesz erover. Ook meent hij dat tijdens techno-feesten en in de propvolle ‘loud disco’s’ geluid vaak dermate extreem is dat er nauwelijks mogelijkheden tot het voeren van een gesprek zijn of plek om te dansen.

Retox-Bar Sticker Boedapest

Daarom subsidieerde de regering afgelopen weekend ‘dance-feesten’ door heel het land, broodnodig volgens Soltesz.

sticker lips kiss Amsterdam 2013 lipstick lippen

Onderdeel van zijn nationalistisch project was een evenement deze zondag in het Nationale Dans Theater aan de rivier Danube (Donau), waar jongeren onder begeleiding van instructeurs dansten op muziek van onder meer Tom Jones.

Door heel Hongarije deden zo’n 5.000 mensen mee en ook voor de herfst is een overeenkomstig dans-weekend gepland.
sticker rechtse hobby Amsterdam 2013 Red Light District

poster vrouw Amsterdam straatkunst 2013zorgen om emigratie
Terwijl de Hongaarse bevolking tussen 2001 en 2011 al kromp met 200.000 mensen tot 9,9 miljoen, bleek in 2012 de emigratie naar Duitsland zelfs toegenomen met dertig procent.

Hoogleraar sociologie Attila Melegh verwacht dat trends rond dalende geboortecijfers en migratie zullen doorzetten, vooral wegens het hogere opleidingsniveau van vrouwen en hun toenemende participatie op de arbeidsmarkt.

“Deze culturele veranderingen worden gepromoot in media en vormen zo een krachtige mix die niemand kan stoppen.”
emancipatie poster de Pijp Amsterdam

Volgens Melegh probeert de overheid met het dans-project en overeenkomstige programma’s vooral culturele verandering te stimuleren. De door de huidige regering geschreven grondwet promoot hoge geboortecijfers en ziet het gezin als ‘het fundament van het nationale voortbestaan’.

‘anti-populistisch protest’
Sommige jonge Hongaren moeten echter niks hebben van de overheidscampagne, die ze bestempelen als een ‘populistische show’ en geen echte oplossing. Tijdens het dans-feest startten ze zelfs een ‘spontaan protest’, dat zich ook richt tegen de constitutionele bepaling dat het huwelijk bestemd voor man en vrouw.

sticker avoid privacy invasion AmsterdamDemonstrant ‘Vamos’:

“Het zou veel, veel beter zijn zulke feesten te organiseren waar je elkaar ontmoet zonder show en pressie vanuit de staat. Waar je elkaar vrijelijk treft in een relaxte omgeving, zonder de focus van camera’s …”

DF

Gerelateerd:

Boedapest: ‘schoenen aan de Donau’

Feminist street art: graffiti, stickers and posters

‘Kameraad Baron’: adel vernietigd door communisten


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>