Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Studente overlijdt dankzij sharia

islamic scarf sticker  veil hijab shayla Amsterdam North 2013 September hoofddoek

Duizenden Saoediërs hebben online hun woede geuit over de dood van een jonge vrouw in de universiteit van hoofdstad Riyad. Werknemers zouden mannelijke medici woensdag de toegang tot het gebouw belemmerd hebben wegens de strikte scheiding der seksen.

Universiteitsmedewerkers lukte het de ambulancebroeders een uur lang tegen te houden bij de ingang van het gebouw, meldt al-Arabiya. Amna Bawazeer overleed aan de gevolgen van een hartaanval. De rector van de onderwijsinstelling ontkent het incident. Het personeel zou juist zijn uiterste best gedaan hebben om de vrouw in leven te houden.

Sticker Outrage Amsterdam 2013 December time 4 outrageDiverse hoogleraren eisen echter een onderzoek naar het voorval. “We behoeven managers die snel kunnen beslissen, los van de mening van families of de cultuur”, aldus professor Aziza Youssef. Een anonieme medewerker van de universiteit spreekt van ‘paniek’ binnen het management naar aanleiding van de hartaanval. De ambulance zou pas na 25 minuten gebeld zijn.
sticker get free 2013 September Amsterdam woman

Saoedi-Arabië kent een erg strikte scheiding der seksen.

Dit uitvloeisel van de ‘sharia’, of islamitische wet, veroorzaakte in 2002 de dood van vijftien schoolmeisjes bij een brand in Mekka. De gevreesde religieuze politie verhinderde toen dat de ongesluierde kinderen hun school konden verlaten en belemmerde hulpdiensten de meisjes te redden.

DF

Gerelateerd:

Moskee steunt seksshop

Kolonel geschorst na weigering hand vrouw

Vrouwen Jordanië: mishandeling = oké

Geen schommel voor Saoedische vrouwen

Advocatenkantoor Saoedische vrouwen

Vader bruid doodt broer bruidegom

‘No woman, no drive’ satire op rijverbod S-Arabië


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>