Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Stripboek ‘Parker: the Hunter’


Neergeschoten, in een brandend huis komt ‘Parker’ bij bewustzijn. Met zijn laatste krachten weet hij aan de vlammen te ontsnappen.

In de omgeving van het huis ontdekt hij de lijken van de posse met wie hij een stel Zuid-Amerikaanse rebellen geript had, maar twee ervan ontbreken: zijn vriendin Lynn en voormalig mafia-lid Mal Resnick.

Vrijwel direct snapt hij hoe de vork in de steel zit en gaat op pad met slechts een gedachte: payback.

Helaas voor hem wordt hij onderschept door de politie voor landloperij waarna hij in een werkkamp belandt. Parker weet Mal te lokaliseren en vermoordt een bewaker om zijn missie te kunnen voortzetten.

Via Lynn en een andere vrouw ontdekt hij waar Mal verblijft, maar met de buit die hij van Parker en de anderen ‘gestolen’ heeft kocht deze zich weer in bij de mafia. Daardoor is hij officieus onaantastbaar geworden voor gewone gangsters zoals Parker. Deze is echter niet het type dat zich door dergelijke reputaties laat weerhouden van zijn wraak …

~

In het vervolg op ‘The Hunter’ – ‘The Outfit’ – zet Parker zijn missie voort, maar is het risico voor hem vele malen groter.

Beide strips zijn erg goed getekend en bestaan uit een bijzonder strak en ‘clean’ verhaal, dus zonder nodeloze zijpaden. Een absolute aanrader voor iedereen met een voorliefde voor stripboeken uit het genre actie/detective.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>