Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Street art in Vlissingen & Middelburg

  • 01 aug 13

  • MEDIA

  • 0 reacties

graffiti E.T. alien Vlissingen juli 2013

Als geïmporteerde “ras-Amsterdammer” waag ik me al jaren zelden buiten ‘s lands hoofdstad maar zo nu en dan is het onvermijdelijk om ‘De Beschaving’ enkele dagen te verlaten.

graffiti langs spoor juli 2013Op Centraal Station zet ik dan mijn fiets ergens en deponeer ploertendoder, spetsnaz duikmes, tieraps en busje met sarin in een kluis om vervolgens de trein naar Zeeland te pakken.

graffiti langs spoor muur juli 2013

In een tijdsbestek van bijna drie uur passeer ik ongeveer een dozijn stations, waar op muren in de omgeving altijd veel graffiti te bewonderen is.

Hoe verder je verwijderd raakt van Amsterdam, des te minder de teksten langs de rails je nog bekend voorkomen.

Extra mooi is natuurlijk als dergelijke kunst al weer half door klimop is overwoekerd.

Vlissingen: E.T., ‘FOK’ & het meisje uit de TV

Admiraal Michiel de Ruyter stamt uit Vlissingen, dat vroeger een belangrijke havenstad was, doch inmiddels zijn er best aardige graffiti en stickers te bespeuren.

graffiti face Vlissingen juli 2013

Naast logo’s die ook in Amsterdam redelijk algemeen zijn zoals ‘Chiek’ en ZXQL woont er iemand met een vrij grondige hekel aan kernenergie, gezien sticker ‘FOK’.

sticker fok nuclear energy Vlissingen juli 2013

graffiti Vlissingen juli 2013 vuurtoren

Kunstenaars spuiten E.T. en andere portretten door voorgevormde stencils, maar ook ‘gewone graffiti’ ontbreekt er niet en al helemaal niet de vuurtoren natuurlijk.

graffiti Vlissingen woman juli 2013 female

De leukste sticker toonde een TV met een ijsje, waaruit een meisje of vrouw zweeft.

sticker TV girl icecream Vlissingen juli 2013

sticker Bio Walcheren juli 2013

Middelburg: friet met veel mayo & ‘Drama’
De hoofdstad van de provincie Zeeland is een relatief onschuldig plaatsje vergeleken met Vlissingen, waardoor street art haast volledig ontbreekt.

graffiti Oo Minus Middelburg juli 2013 blue bee

graffiti drama Middelburg juli 2013

Wellicht inspireerden de volksstammen zwaarlijvige Duitse toeristen een sticker-maker tot de ‘zak friet met extra mayo’, maar in het algemeen is Middelburg toch een klein drama wat betreft deze anarchistische kunststroming.

sticker french froes mayo Vlissingen juli 2013 patatje mayo

DF

sticker Vlissingen juli 2013 2033

sticker  fok nuclear energy hand Vlissingen juli 2013


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>