Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Street art Huisstijl (Amsterdam) Noord: anti straatcoach

  • 08 sep 13

  • MEDIA

  • 1 reactie

111 ss21008

In vroeger tijden werden lichamen van geëxecuteerden tentoongesteld op het galgenveld aan de overzijde van het IJ, het deel van de stad dat nu bekend staat als ‘Amsterdam Noord’.

graffiti Huisstijl Noord Amsterdam Abnamro professional nietsnut 2013 September

Voor deze macabere ‘openluchtexpositie‘ was de plek niet voor niets gekozen, want nu konden zeelieden die de stad bezochten tenminste zien dat er met de wet niet te spotten viel in de handelsstad.

graffiti straatcoaches AmsterdamHoewel er inmiddels bijna een half millennium passeerde en diverse ponten de wijk met het ‘vasteland’ verbinden, is Noord nog steeds een niet helemaal normaal onderdeel van Amsterdam geworden.
graffiti Huisstijl Noord Amsterdam 2013 September alle filmpjes youtube gezien

Als je bijvoorbeeld googlet op de naam van dit stadsdeel geeft de zoekmachine al snel de optie ‘Noord gestoord’, iets dat mensen die het gebied en zijn inwoners enigszins kennen niet heel ernstig zal verbazen.

De Extreem Problematische Huurders familie Tokkie komt er weliswaar niet vandaan maar wordt desalniettemin regelmatig geassocieerd met dit stadsdeel, waar alles altijd net even anders is dan in de rest van Amsterdam.
stickers oude mannen Thaise vrouwen Amsterdam noord Huisstijl Noord 2012

Zo werd ik op Mosplein eens bijna beroofd door een jeugdig en zeer multicultureel groepje blanken, negers, Turken en Marokkaantjes dat me ‘klemliep’ op het fietspad.

sticker Huisstijl Noord Amsterdam 2013 September ijburg nieuw behalve moederOndanks het feit dat de gemiddelde leeftijd van de schurkjes nauwelijks tien was, wist ik voor m’n gevoel maar ternauwernood aan de intimiderende omsingeling te ontsnappen.

Huisstijl Noord: “Almere voor de Palestijnen”
Een stadsdeel dat dermate afwijkt van de rest van ‘s lands hoofdstad heeft onvermijdelijk een eigen stijl op het gebied van de straatkunst, namelijk ‘Huisstijl Noord’.

sticker Huisstijl Noord ik mis het Noord van vroeger Amsterdam 2012Kenmerkend zijn de erg treffende en originele teksten, die ik buiten ‘Noord’ tot dusver niet tegenkwam en soms geflankeerd lijken door Mickey Mouse.

sticker i love bakfietsmoeders Amsterdam 2013 September Huisstijl Noord

Wie er achter de naam schuilt is me onbekend, maar uit bijvoorbeeld sticker ‘ik mis het Noord van vroeger’ spreekt op z’n minst enige nostalgie dus zal de artiest de twintig ruimschoots gepasseerd zijn.

Huisstijl Noord graffiti January 2015 Amsterdam Center geen brug naar NoordOok bespeurt de kunstenaar een verband tussen oude mannen en Thaise vrouwen, houdt hij van bakfietsmoeders en ziet wel wat in het doneren van Almere aan de Palestijnen.

sticker uitkering fiets straatcoach Amsterdam 2013 September Huisstijl Noord

Meest opvallend is de aversie jegens het verschijnsel ‘straatcoach’, iets dat volgens de artiest ontstaat als je een uitkering op een fiets zet, want “wie of wat coachen straatcoaches precies?”

sticker i love Noord Amsterdam 2012Sinds ik in mijn eigen stadsdeel Zuid enkele van dergelijke breedgeschouderde en in hesjes gehulde Marokkanen van rond 25 een tweetal ongeveer 14 jaar oude blondines zag proberen in te palmen, denk ik in Huisstijl Noord wel een geestverwant ontdekt te hebben.

Huisstijl Noord sticker i love burgerlijke ongehoorzaamheid Amsterdam ndsm 2013 December

DF

sticker Huisstijl Noord Amsterdam North 2014 June subsidie kunst niet leuk

graffiti rich beware days numbered Amsterdam North 2014 April Huisstijl Noord

sticker geef Almere aan de Palestijnen Amsterdam 2013 September Huisstijl Noord

(foto door T. Berbers)

(foto door T. Berbers)

graffiti Huisstijl Noord Amsterdam ndsm 2014 May fuck Bloemendaal Wiske type

graffiti Huisstijl Noord Amsterdam NDSM 2014 May oh nee niet Guusje

Huisstijl Noord sticker 2014 June Amsterdam North NDSM Noordse gezelligheid tl-balk

graffiti Centerparcsgevoel clown Bassie Amsterdam North 2014 April Huisstijl Noord

graffiti Huisstijl Noord Amsterdamse Brug Amsterdam 2014 May ijburg moeder

Gerelateerd:

El Gato stickers: een vrolijk katje versiert Amsterdam

‘Tona’ stickers & tegels: kleuter, gieters, schedels, meisjes

Nol-art stickers: bierbuik & navelstaarderij

‘Tiles’ & andere street-art plaksels in Spuistraat

Sticker ‘Hosselaer 220 volt energy drink’

Alien & UFO stickers: Space Babe, Ovni, Serio & ‘Spoke 07′

Sticker ‘some coca for Loka’: George W. Bush & cocaine?

Street art in Vlissingen & Middelburg

‘See no evil’-sticker – 3 wise monkeys

Tegels in Amsterdam: Vegende Hollander, Tek & Boba Fett


Tags:        |      |      |   

1 reactie

  1. Ik geniet van jullie teksten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>