Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Straffeloze Griekse zwendel

ingezonden brief straffeloze Griekse zwendel Parool mei 2010

Hetgeen dat me het meest opvalt aan de Griekse schuldencrisis, is de volstrekte straffeloosheid van de bij de monetaire zwendel betrokken bestuurders.

Jarenlang manipuleerden zij de nationale boekhouding op geraffineerde wijze, waardoor het immense begrotingstekort van dit zuidelijke EU-lid onzichtbaar bleef voor de ‘toezicht houdende’ Europese autoriteiten.

Euro-logo-Litouwen-Pärnu

Deze fraude zal de overige bewoners van het continent tientallen miljarden euro’s gaan kosten, maar vreemd genoeg lees ik niets over arrestaties van sjoemelende ambtenaren en rechtszaken tegen de bij het bedrog betrokken politici.

Het is verontrustend om te zien hoe makkelijk de opstellers en uitvoerders van wetten wegkomen met misdrijven oneindig veel groter en schadelijker dan die waarvoor eenvoudige zielen jaren de bak in draaien.

DF
(Parool, 6 mei 2010)

Gerelateerd:

Grieken boos op de verkeerden


Tags:        |      |      |      |   

2 reacties

 1. (gekopieerde reacties van vorige site waar dit artikel stond)

  Met uw stelling ben ik het volkomen eens. Uiteindelijk betalen wij ook nog een 5 miljard om de vrolijke Griek hun dure jachten in de haven te onderhouden. Het is treurig…wie komt er hierna. Spanje..Italië..? Er staat ons een ding te wachten, we zijn er nog niet.
  Waar blijft ons grondrechtelijk recht hiertegen te protesteren?
  E.C.Haas
  Andijk / 2:21 PM

 2. David Frankenhuis zei

  Beste E.C. Haas,
  Dank voor uw reactie. Bij mijn weten mogen we wel protesteren tegen e.e.a., maar ik vrees dat de huidige machtsconstellatie van bureaucraten, bankiers en aanverwante corporatistische lobby’s daar volslagen lak aan zal hebben. De ‘boven ons gestelden’ zouden eerder de halve bevolking als slaaf verkopen dan zelf een blikje kaviaar minder opentrekken, is mijn inschatting.
  Groet,
  David / 2:30 PM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>