Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Sticker ‘Young Gunz’ & liquidaties onderwereld 020

sticker young gunz Amsterdam

Toen in oktober vorig jaar de 34-jarige Najib Bouhbouh werd doodgeschoten voor hotel Crowne Plaza te Antwerpen konden slechts weinigen vermoeden wat voor liquidatie-golf daarop zou volgen.

Bouhbouh zou betrokken zijn bij een langdurige ruzie om een lading cocaïne, stond op een ‘dodenlijst’ en was bevriend met de gevreesde crimineel Gwenette Martha, die kort na de moord samen met drie anderen op de Dam werd gearresteerd.

sticker Young Gunz Amsterdam 2013 pistols younggunz.nlNog geen maand na deze arrestatie werden de Amsterdammers Said el Yazidi (21) en Youssef Lkhorf (28) afgeslacht met behulp van Kalasjnikovs, die men vervolgens leegschoot op enkele toegesnelde motoragenten. Het zou gaan om vijf tot zeven daders.

Op 16 maart in Amsterdam-West stierf Rida Bennajem in een kogelregen op straat, een liquidatie die mogelijk verband houdt met de dubbele moord in de Staatsliedenbuurt. Opvallend detail is hoe eenvoudig Bennajem te traceren was voor zijn vijanden, terwijl hij lange tijd ‘most wanted’ was op de nationale opsporingslijst.

In de vroege ochtend van 26 mei wordt de 26-jarige Amsterdammer Souhail vermoord tijdens een dancefeest in het Scheepvaartmuseum. Ook hij is ‘een bekende van de politie’.

sticker Young Gunz Amsterdam 2012

“Schieten is voor jonge Marokkaanse criminelen iets gewoons geworden”, aldus een criminoloog onlangs op At5. Het is wellicht een open deur, maar het intrappen ervan kan weinig kwaad lijkt me.

Of sticker-maker Young Gunz met zijn creaties doelt op alle Rida’s, Souhails en God weet welke ‘korte lontjes’ deze stad nog meer herbergt is me onbekend, maar een toepasselijke afbeelding vind ik het wel.

DF

Gerelateerd:

‘Barracuda’: arrogante killer vs The Punisher

Red Queen: wapenwedloop criminelen & politie


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>