Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Sticker: ‘Thief’

sticker 'thief'

“De Nederlandse cultuur is een der achterlijkste op aarde”, is een opmerking die ik me regelmatig laat ontvallen.

Nederlanders zijn onvoorstelbaar naïef wat betreft de moraal binnen hun overheid en accepteren het verhogen van belastingen daarom klakkeloos.

sticker we rob this AmsterdamIn landen als Nigeria en Indonesië daarentegen vertrouwt niemand de regering en de mensen die daarvoor werken, maar hier heeft de bureaucratische ambtenaar nog steeds een zekere status.

Maar goed, Nederland is dan ook het paradijs der kleptomanen op deze aardkloot, dus vandaag maar eens ‘Thief’ als sticker van de dag.

just like thieves graffiti Los Angeles 2011

Voor alle grote dieven zoals ‘prins’ Bernhard en de mensen achter Fyra, tot aan de examendief van Scholengemeenschap Ibn Ghaldoun, Amsterdamse parasieten die zichzelf 1.500,- euro per vergadering toebedelen, wanbestuurders op het VUmc tot aan de Helmondse wethouder Tielemans die het zelfs lukt om belastingbetalers een poot uit te draaien als hij ‘s nachts in zijn vrije tijd – al dan niet alleen – bezopen het nachtleven verkent.

sticker sticky fingers Amsterdam 2013Thieves rule, in ons poldertje, waar voor sommigen belastingpercentages van tot tachtig gelden. Zeg maar wekelijks vier van de vijf dagen werkzaam zijn als slaaf van het mee-eters gilde genaamd de staat.

Mocht je in die ‘duistere periode’ van Middeleeuwen, feodalisme en horigheid als brave burger niet driekwart van je inkomsten zelf houden?

DF


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>