Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Sticker: droids vs bugs

  • 24 mei 13

  • MEDIA

  • 0 reacties

sticker droids good guys vs bugs Amsterdam

Hoewel het niet zo heel eenvoudig is om een ‘drone’ te definiëren, noemde president Barack Obama aanvallen met deze unmanned aerial vehicles (UAV’s) desalniettemin ‘legaal, effectief en noodzakelijk’ voor de Amerikaanse defensie.

Drones en droids (robots) evolueren als ‘tool’ in het contraterreur-beleid van de VS.

sticker no droids Amsterdam artPolitiek gezien komt het natuurlijk goed van pas dat het voor de eigen troepen een relatief veilige manier van oorlogvoering betreft. Anderzijds vindt Obama het verschrikkelijk dat er in Afghanistan en elders regelmatig onschuldige burgerslachtoffers te betreuren zijn.

In elk geval lijken deze vliegende droids de Amerikaanse wapenlobby MIC niet armer te maken, gezien het groeiende budget op dit terrein.

sticker Droids for protection Amsterdam

Ook in Moskou, Amsterdam en andere steden waar de democraturen van deze planeet krampachtig hun macht proberen te vergroten worden drones in toenemende mate ingezet om bevolkingen te bespioneren, hetgeen enkele straat-kunstenaars die in Amsterdam met stickers werken niet lijkt te zijn ontgaan.

Maar wees voorzichtig met je aanbidding, beste kunstenaar, drones & droids are here to stay, en wellicht zijn ze uitermate geschikt voor het identificeren en volgen van subversieve, anarchistische artistiekelingen zoals jij.

DF

Gerelateerd:

Sticker van de dag: ‘Osama bin Lady’

Sticker van de dag: ‘Urban Butterflies’ / Mr. 176

‘Dawn of the drones’ – ‘Visible Cities’

‘Supergod’: stripboek over goden

Sticker van de dag: ‘insecten’ als kunst

Sticker van de dag: ‘de kapotte TV’

Sticker van de dag: politie


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>