Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Sticker: ‘de kapotte TV’

  • 17 mei 13

  • MEDIA

  • 0 reacties

sticker TV stuk Amsterdam

Ooit …

Net als iedereen geboren tussen 1960 en 1980 behoor ik tot de ‘Gebroken Generatie’, zeg ik soms.

Opgegroeid met Nederland 1 & 2 die na enige tijd zelfs gezelschap kregen van een hele nieuwe zender: Nederland 3!!!

sticker tvkillz.com AmsterdamHet feit dat mijn ouders me wekelijks – overigens Goddank – slechts zo’n vijf uur TV gunden maakte het magische medium des te aantrekkelijker.

Nu …
Dit is het elfde jaar dat ik ‘TV-loos’ leef en nimmer speet me dat ook maar langer dan een seconde of twee. Zappen is me simpelweg niet interactief genoeg dus hou ik het sindsdien bij internet.

Heel soms bezoek ik nog mensen die standaard de TV aan hebben. Dan merk ik dat ik me onmogelijk op een gesprek kan concentreren, iets waar de gemiddelde TV-junk totaal geen last van lijkt te hebben.

Omdat ik elf jaar geleden wist dat het mijn laatste TV zou zijn piekerde ik nog enige tijd erover om het apparaat symbolisch het raam uit te slingeren, doch uiteindelijk schonk ik hem aan een vriend of neef.

graffiti guy shoots TV Baltics

Ondanks of juist dankzij het feit dat dit medium op z’n retour is, zij het iets langzamer dan ik had verwacht, bestaan er straat-kunstenaars die stickers of zelfs graffiti produceren met televisie tot thema. En terecht!

Samen met radio en film faciliteerde TV propaganda-machines van welhaast ieder genocidaal regime dat onze 20ste eeuw “rijk” was: de Nazi’s, Stalin, Rwanda 1994, you name it.

Therefore, smash your TV or it will kill U …

DF

Gerelateerd:

Sticker van de dag: ‘S.M.A.B.I.’

Sticker van de dag: ‘Urban Butterflies’ / Mr. 176

Sticker van de dag: ‘insecten’ als kunst

Kunstenaar Narcoze: expo Westergasterras


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>