Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Sticker: ‘build your new world’

Riga sticker Clownin Lenin

Vandaag is zo’n dag waarop de waanzinnige werkelijkheid het restant van mijn fictieve realiteit overwoekert, seksueel misbruikt en verslindt – en niet noodzakelijk in die volgorde.

Te midden van chaotische en schokkende berichtgeving over bankiers, zorgverzekeraars, hordes Roemenen, consultants en zelfs ziekenhuizen die op grove schaal mee plunderen, verbrak de fiScuS – immer bezorgd om butsen in de belastingmoraal – de banden met zijn nieuwe boegbeeld ‘Barbie’. Waarom?
sticker Riga build your new world megafoon-gun

De keuze voor een snuivende en vaseline gebruikende kontsekser als voorbeeld voor de jeugd bleek vooral verontwaardiging en hilariteit te wekken.

En terwijl in Londen een militair geslacht wordt op jihadistische wijze bewegen Syrië-ronselaars zich vrijelijk door de Haagse Schilderswijk – ook wel ‘Denhagestan’, ongeveer net zo’n briljante GeenStijl-meme (of ‘peme‘) als Ürnhüm i.p.v. Arnhem.

sticker Riga build your own world Som3Gelukkig is er voor ons angstige hoofdstedelingen nog de overlast-deskundige Hans Kaldenbach. Hem lijkt het beter om hangjongeren “niet aan te blijven kijken, want dan gaat het altijd fout.” En liever ook geen nodeloos hip taalgebruik want dan vinden jongeren je nep. “Ik moet niet gaan zeggen ‘ik vind het niet chill van je’, als ik dat zeg, merken ze direct dat ik vals ben”. ‘Reaguurder’ C op At5.nl: “Ik geef hem drie minuten in Nieuw West.”

Tijdens de Duitse bezetting was het joden niet toegestaan gebruik te maken van de stoep doch slechts van de goot, maar gelukkig hebben we het democratisch parlement nog! Daar pleitte GroenLinks onlangs bijvoorbeeld voor het definitief opheffen van Nederland ten behoeve van de EU.

En dat terwijl de Unie nog een verdieping beleefde met het Verdrag van Lissabon, iets waartegen de Nederlandse bevolking zich in 2005 keerde met ruim 61 procent. Na het negeren van dit eerste referendum in 200 jaar vonden de Nederlandse democraten dit niet voor herhaling vatbaar.

Gezien de tegenwoordige impopulariteit van de EU lijkt het aantal voorstemmers van ‘meer Europa’ me eerder gedaald dan gegroeid. Toch gaat het er komen, ook al wil negentig procent het niet.
sticker 'Build your new world', Riga

Daarom verbrak de belastingdienst de banden met Barbie, vaseline geeft immers een veel te soft imago.

Vandaar, beste lezer, Build your new world als sticker van de dag. Je vindt ze in Riga. Zonder je af, word kluizenaar of verhuis naar een eiland bij Chili, want de realiteit is geschifter dan ooit.

DF

Gerelateerd:

Sticker van de dag: ‘Schurk’

De waanzin van alledag

‘Fuck het volk’: democratie in de polder

Democratuur en de 99%


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>