Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Sticker: ‘Urban Butterflies’ / Mr. 176

  • 09 mei 13

  • MEDIA

  • 0 reacties

sticker urban butterflies mr 176 Amsterdam

Vlinders, door camera’s bespioneerd, terwijl ze vliegen boven de daken van een stad. Wat voor symboliek zou hier achter zitten, was mijn eerste gedachte toen ik in Amsterdam centrum stuitte op een sticker van ‘Mister 176′ (of ‘Mr 176′).

sticker Mr 176 AmsterdamVlinders staan symbool voor onschuld en vrijheid, dus is de kunstenaar misschien bezorgd om Orwelliaanse tendensen zoals het uitdijende spionage-apparaat dat overheden bouwen?

Uitte hij kritiek op het sociale exhibitionisme dat men anno 2013 op Facebook en Twitter aan de dag legt of gaat het hem om nog heel iets anders?
sticker Mister176 schroeven screws Amsterdam

Hoe het ook zij, afgezien van het logo zie je de vlinders vaak terug in zijn stickers en soms ook een soort ‘kantoor-Aziaat’ met een borstzak vol pennen.

sticker mr 176 Amsterdam Spui 2013 AugustVeruit zijn aardigste creatie vind ik de afbeelding die vastgeschroefd lijkt op de ondergrond, zoals metalen plaatjes dat soms zijn.

Mede dankzij de nep-roest bij de ‘schroefkoppen’, de barcode en het recycling-logo wekt de sticker een opmerkelijk officiële indruk, waarmee ‘Mr 176′ wellicht al diverse malen de stadsreiniging op het verkeerde been wist te zetten.

DF

sticker mr 176 Amsterdam center 2014 February urban butterflies

sticker Mr 176 Amsterdam center 2014 February arrow

Gerelateerd:

Sticker ‘LN’: kreten in Amsterdam

en zie verder de pagina Street art: stickers


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>