Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Sticker ‘Popcorn’ / straatkunst Amsterdam

  • 17 jun 13

  • MEDIA

  • 0 reacties

sticker Popcorn Amsterdam Aziatische symbolen

Slechts weinig producten lijken me zo universeel van naam en culturele acceptatie als popcorn.

sticker Popcorn AmsterdamAl zo’n 6000 jaar geleden consumeert men deze gepofte zaden in Peru en Mexico maar pas na 1929 tijdens de Grote Depressie werd het een populair artikel in de VS.

Toen gedurende WOII suiker gerantsoeneerd werd verdrievoudigde de consumptie van popcorn, dat zo een belangrijke inkomstenbron opleverde voor veel boeren die leden onder de crisis.

sticker Popcorn Amsterdam Spui

Zeker sinds de val van het communisme zal het product de wereld veroverd hebben, want een idealer bioscoopsnack bestaat haast niet.

Het is goedkoop, vloekt met geen enkele religie, vlekt niet en sommigen types lijken zich moeiteloos door een halve kuub heen te vreten zonder ook maar de minste last van hun spijsverteringskanaal te krijgen.

sticker Speesplekkers Leor Popcorn AmsterdamEen straatkunstenaar koos ‘Popcorn’ zelfs als logo voor zijn (of haar) stickers, die je her en der tegenkomt in Amsterdam.

Soms ontbreekt de naam echter, of is er ook ruimte voor Aziatische symbolen op de creaties.
sticker Popcorn Amsterdam art

De enige relatie tussen het landbouwproduct en deze sticker die me te binnen schiet is dat het logo een soort ruimteschip is, iets dat je ook alleen in de bioscoop (of op Tv) kan zien.

Popcorn sticker Amsterdam 2013 blauwOmdat ik geen interview met de kunstenaar ontdekte en hij voor zover ik weet ook geen website heeft, kan ik verder slechts melden dat hij eens de ‘collabo’ (samenwerking) Speesplekkers deed met ene ‘Leor’ (Roel?).

DF

sticker Popcorn Amsterdam center 2013 December black street art

sticker Popcorn Amsterdam center 2013 September

sticker Popcorn 2014 March Amsterdam center

Gerelateerd:

Tommy Forever Young

Republiek Amsterdam: kameleon der stickers

Sticker ‘eikel van Stadstoezicht

Sticker: reclaim(e) the streets!

Bust / ArtofBust / BustArt: stickers

Sticker ‘Wojo’

Sticker de kapotte TV

Sticker teksten door ‘LN’

Sticker ‘Urban Butterflies’ / Mr. 176


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>