Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Sticker ‘Lieb Sein!’ en spugende Mocro’s

sticker Lieb Sein! Amsterdam center 2014 April

De samenleving lijkt soms van interculturele haat uit elkaar te spatten. Deze genocidale veenbrand concentreert zich vaker wel dan niet rondom het Marokkaanse volksdeel hier te lande, valt daarbij op.

Een Bredase puber met Noord-Afrikaanse wortels, die zich rapper ‘Ismo‘ noemt, haat joden en homo’s, Nederlandse meisjes worden bespuugd op de kermis van IJmuiden door “een groep van zo’n twintig voornamelijk Marokkaanse jongeren” en uit het meest recente onderzoek naar het wel en wee van de multiculturele samenleving blijkt dat liefst 44 procent van de Nederlanders “minder Marokkanen” wenst.

Lieb Sein! sticker Amsterdam NDSM 2014 MarchDe populariteit van het volk dat hier heen migreerde sinds 1958, toen de Arabische staat een campagne van tegen de Berbers gerichte moordpartijen en massaverkrachtingen startte, is duidelijk over zijn hoogtepunt heen. Komt er een burgeroorlog, vraag ik me soms af, of is die onderhuids reeds lang gaande?

De zo nu en dan oplevende haatuitbarstingen in het uitgaansleven, op sociale media en in de politiek hebben vast ook hun weerslag op het wereldje van de straatkunst, is mijn vermoeden.
sticker Lieb Sein! Amsterdam NDSM 2014 March

De sticker ‘Lieb Sein’ – en natuurlijk ‘Spread Love Project‘ – vormt hiervan wellicht het meest treffende voorbeeld. De afbeeldingen zie je pas sinds een maand of zes in Amsterdam, maar zijn desalniettemin tamelijk alomtegenwoordig te noemen.

De boodschap: Mensen, laat uw haat varen en toon a.u.b. eens enige beschaving.

DF

sticker Lieb Sein Amsterdam center February

sticker Amsterdam center February Lieb Sein

sticker Lieb Sein! Amsterdam CS 2014 April

Lieb Sein! sticker Amsterdam center February


Tags:        |      |      |   

2 reacties

  1. De woorden van Ismo zijn ernstig verdraaid door de auteur van het roze haatstuk. Laat zijn achternaam u niet in de luren liggen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>