Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Sticker: ‘insecten’ als kunst

  • 04 mei 13

  • MEDIA

  • 0 reacties

sticker insect bug Amsterdam the Netherlands

Als natuurliefhebber heb je het soms maar zwaar in de grote stad.

sticker bij Amsterdam

Baksteen, asfalt, metaal en beton domineren er de leefomgeving, daar waar de vrije natuur in het algemeen vergeven is van zachte, groene vormen.

sticker grass-hopper Amsterdam sprinkhaanAls je de plantengroei van dichterbij leert ontdekken, valt al snel de grote hoeveelheid insecten, spinnen en andere ‘bugs’ tussen het gebladerte op.

sticker spider the Zoo Amsterdam street art vogelspin

Zeker in meer tropische gebieden zitten er soms bizarre verschijningen tussen.

Niet zelden is enige voorzichtigheid geboden in de omgang met dergelijke beestjes.

sticker bird-spider Amsterdam 2013 people insideIk was eens afgedwaald van wat er doorging voor een pad in een relatief afgelegen gebied in Midden-Amerika.

sticker cockroach Riga 2012 kakkerlak

In een oogopslag zag ik min of meer omsingeld door grote webben te zijn.

sticker Zubaba group fly Amsterdam vliegSoms grijzige proppen die waren ingeklemd tussen lianen en grillig gevormde boomstammen, anderen als cirkelvormige tapijtjes op de aarde met een gat middenin waaruit vier harige ‘vingers’ staken.

sticker ant-house mierennest Riga

Haast wandelde ik in een web dat leek op dat van een reguliere kruisspin, maar dan tig keer meer omvangrijk, terwijl alleen al het lijf van het beest groter is dan een flinke duim.

sticker ant mier Amsterdam SpuiDaarnaast waren er nog de web-loze en daarom relatief onzichtbare monsters, die vertrouwen op camouflage of snelheid zoals de wolfspinachtigen.

Hoewel zo’n spinnenbeet bepaald geen feest is, wil je ook niet in je slaap verrast worden door bijvoorbeeld een horde Afrikaanse legermieren.

sticker ant Amsterdam mierDeze monstertjes bezitten zowel kaken als angels en vreten als een soort vleesetende grasmaaier dwars door alle dieren heen die niet op tijd kunnen ontsnappen.

sticker Zaïra Amsterdam Spui 2013 August insect

Stickers van insecten
In Amsterdam bestaan bovengenoemde soorten natuurlijk hooguit in particuliere terraria en Artis.

Gelukkig leven hier wél kunstenaars die zich bezig houden met de productie van stickers met daarop een welhaast eindeloze variatie aan afbeeldingen.

sticker wasp Amsterdam art wespEnkelen van deze artiesten tooien ze zelfs met plaatjes van insecten, spinnen en andere mini-monsters.
sticker wasp rifles Amsterdam 2013

Of zij dit doen uit liefde voor geleedpotigen of om stadbewoners iets duidelijk te maken, is me helaas onbekend.

Mij schenken de stickers in elk geval een stukje ‘natuur in de stad’, hoe kunstmatig ook.

DFsticker angry ant Amsterdam 2013 bij Wallen

Gerelateerd:

'Verboden voor muggen' graffiti

Stickers: ingewanden-ijsje & ‘dieren-gezicht’

Hooligans bespotten zichzelf met apengeluidengraffiti ant Amsterdam 2013 mier

Het toppunt van kinderarbeid: weefmieren

Spin Peru met decoy-spin in web

sticker snail Amsterdam 2013 slakNatuur overwoekert Baltische stedengraffiti fly vlieg Amsterdam bug

De Russische mafia krab

Natuurmens kan best in stad wonen


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>