Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Staat en strafrecht

just like thieves graffiti Los Angeles 2011
In hun artikel over de strafrechtelijke vervolgbaarheid van ambtenaren, beweren Ten Hove en Kruijt dat “overheidsorganen in werkelijkheid net zo crimineel zijn als het doorsnee bedrijf” (de Volkskrant, 7 oktober 2005).

Hoewel ik het idee heb dat uw redacteuren de aanwezigheid van criminaliteit in gewone bedrijven sterk overschatten, is er ook een ander bezwaar tegen deze stelling te maken.

In de regel kunnen organisaties die niet tot de overheid behoren, de maffia uitgezonderd, de mensen niet dwingen tot ‘consumptie’ van hun goederen of diensten. Omdat de wettenmaker, bestuurder en rechtspreker genaamd de overheid zichzelf ergens in de geschiedenis van Nederland een uitzonderingspositie in het strafrecht toebedeelde, verwart de overgrote meerderheid der Nederlanders de buitensporige belastingheffing door – soms – corrupte en frauderende mensen niet met zaken als diefstal, afpersing of roof.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>