Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Sociale dienst Rusland gijzelt kinderen om belastingschuld

kind met 14 euro biljet, Libertarisch Partij Vondelpark

Elke dag lijkt onze overheid hebzuchtiger te worden, want de kosten van de bureaucratie rijzen in toenemende mate de pan uit. Er moeten miljarden naar de zuidelijke lidstaten van de Europese Unie, de banken hebben permanent uw geld nodig, de Belastingdienst krijgt 157 miljoen van uw euro’s extra en ook de fusies der gemeenten gaat een flinke kostenpost opleveren.

Het beleid zal de recessie ongetwijfeld versterken, hetgeen de werkloosheid aanwakkert en dus ook de aantallen uitkeringen en subsidies die de bureaucratie nodig heeft om het stemvee koest te houden.

Maar als straks – afgezien van de ambtenarij en aanverwante belangengroepen – echt niemand meer op vakantie kan en men ‘s winters binnenshuis extra truien draagt om noodgedwongen op de stookkosten te besparen, kan het zijn dat arbeiders en ondernemers zich gaan verzetten tegen de ‘nieuwe solidariteit’ van de VVDA.

Hoe zou de overheid zulke gevaarlijke vrijdenkers en anarchistische rebellie het effectiefst de kop in kunnen drukken? Hoe breek je de weerstand van de laatste leden van de productieve klassen?

'ABC warriors' / Pat Mills

‘ABC warriors’ / Pat Mills

In sommige delen van mafia-staat Rusland heeft men daar een effectieve remedie op bedacht, namelijk het ontvoeren van kinderen wiens ouders de lokale belastingen niet betalen.

Zo gijzelden medewerkers van de sociale dienst in St. Petersburg twee jaar geleden de kinderen van Vera Kamkina en dergelijke zaken staan niet op zichzelf in het ‘Nieuwe Rusland’. “Betaal je rekeningen en je krijgt je kinderen terug”, was de boodschap.

Hoe lang zal het nog duren voordat de Nederlandse bureaucraten doorkrijgen welk een effectief middel dit is om mensen toch ‘hun steentje bij te laten dragen’?

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>