Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Sjiitische Turkmenen afgeslacht in Irak

sticker god allah mohammed boodschapper islam Amsterdam south-east 2013 january Hizb.nl

Soennitische militanten hebben zondag tijdens twee operaties negen Irakezen vermoord. Beide incidenten hadden plaats in de provincie Salaheddin, ten noorden van Bagdad.

In het etnisch gemengde stadje Tuz Khurmatu gijzelden rebellen een zestal politiemannen. De agenten probeerden hun leven te redden door zich uit te geven voor soennieten, schrijft The Daily Star. Een van de gegijzelden, die later overleed in het ziekenhuis, vertelde dat de aanvallers daar echter niet in trapten.

sticker guerilla wisdom Amsterdam center 2013 AugustDe mannen werden verplicht als groep te bidden, zodat de militanten konden zien of ze de waarheid spraken. Het sjiitische gebedsritueel wijkt op sommige punten af van het soennitische. De agenten werden vervolgens doodgeschoten.

leider ‘Sahwa’ onthoofd

De hoofden van drie soennieten die donderdag ontvoerd werden, zijn zondag gevonden op een markt bij de stad Tikrit. Een van de mannen gaf leiding aan ‘Sahwa’, een soennitische militie die sinds 2006 tegen al-Qaida strijdt. De twee andere slachtoffers betroffen zijn zoon en een neef.
sticker in Gun we trust Moyoshi Amsterdam

De gewelddadigheden in Irak waren de laatste maanden extremer dan in de afgelopen zes jaar. Officiële bronnen meldden duizend doden in januari.

Analisten en diplomaten dringen er bij de door sjiieten gedomineerde regering op aan meer oog te hebben voor de grieven van soennieten. De verkiezingen van eind april maken de politici echter ‘afkerig van compromissen sluiten’.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>