Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

SINDO.NL

Stel: je hebt af en toe een boor of elektrische zaag nodig maar om redenen als ruimtegebrek, onderhoud of kosten koop je er geen. Tegelijkertijd gebruik je bijvoorbeeld je grasmaaier en feesttent weinig, terwijl ze verouderen en flink wat ruimte innemen. Zeker stadsbewoners kunnen hierover meepraten, maar die hebben tenminste nog het geluk dat in verhuur gespecialiseerde bedrijven doorgaans redelijk nabij zijn.

Voor mensen met behoefte aan een gevarieerder palet aan goederen en ook diensten is er binnenkort SINDO.NL, een website voor huur en verhuur door particulieren. Het idee is even simpel als geniaal. Het bedrijf behelst meer dan alleen een digitaal platform, gezien het feit dat uit veiligheidsoverwegingen ook voorzien is in een eenvoudig, praktisch en qua kosten toch zeer laagdrempelig systeem voor het vastleggen van overeenkomsten. Een leuke bijkomstigheid is dat SINDO.NL de behoefte aan nieuwe producten vermindert, waarmee het milieu gebaat is.

Altijd intrigeert het me om te zien hoe nieuwe technologie vastgeroeste markt- en machtsposities ondermijnt, bijvoorbeeld zoals de introductie op het Afrikaanse platteland van de gsm die kleine boeren een flink voordeel gaf ten opzichte van de tot dan toe dominante handelaren. Of SINDO.NL even verreikende gevolgen zal hebben weet ik niet, maar zeker in deze tijden van economische neergang zullen vele potentiële verhuurders er interessante neveninkomsten aan overhouden en wie weet vergroot het platform zelfs de sociale cohesie.

DF


Tags:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>