Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Sinaloa Kartel wil cocaïne uit Medellin

sticker cacaoïne Amsterdam 2013 August natuurlijke drug positieve vibes

Een der machtigste criminele groepen van Mexico, het Sinaloa Kartel, probeert opnieuw een alliantie te sluiten met bendes uit de Colombiaanse stad Medellin.

Het kartel wordt gezien als de grootste drugsbende van het westelijk halfrond en zit diep in de cocaïne. Volgens Colombia Reports sluiten de Mexicanen allianties met lokale netwerken.

sticker the Cali connection Amsterdam center August 2013Toen drugsbaron Pablo Escobar er nog heerste behoorde Medellin tot de gevaarlijkste metropolen op aarde. Hard optreden van de veiligheidsdiensten heeft de rust in de stad doen wederkeren. De invloed van de Mexicanen dreigt de situatie nu te ondermijnen.

“Mexicaanse kartels hebben sinds enige tijd geen centraal aanspreekpunt meer om mee te onderhandelen in Medellin,” zegt politiechef Jose David Garzon. “De cohesie binnen de onderwereld ging verloren door ons effectieve optreden en de arrestatie van vele bendeleiders. Wij geloven dat het Sinaloa kartel banden probeert aan te halen om de cocaïne-leveranties te herstellen.”

sticker some coca for Loka Bush 1922 Amsterdam center 2013 July

Het politie-optreden veroorzaakte wel een machtsvacuüm, met bloedige bendeoorlogen tot gevolg. Hierdoor werden lokale groepen onafhankelijker en konden ze meer macht naar zich toetrekken. Mexicaanse ‘vertegenwoordigers’ van het kartel zouden hen wapens en geld leveren in ruil voor drugs. Onlangs ontdekten agenten nog honderd geweren die de Mexicanen aan de moordenaars van de lokale bende ‘Oficina de Envigado’ verschaft zou hebben. De overgrote meerderheid van de cocaïne die de VS bereikt wordt gesmokkeld via Mexico.

DF

Gerelateerd:

Smaragd-tsaar in Colombia

“Clowns” doden drugsbaron Mexico tijdens kinderfeest

Bende Mexico “verovert” stadje op politie

Mexico’s geweld als stripboek: ‘Juan Solo’

Narquitectura: hoe drugsbarons in Mexico wonen

Leger Mexico en drugskartels

Dealers in Rio stoppen verkoop crack

Presidentsverkiezingen Mexico & de kartels

Santiago Meza Lopez: de stoofschotelmaker

Video Mexico: politie krijgt pak slaag van vigilantes


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>