Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Seksueel geweld in Turkije: “straf” of cultuur?

sticker evolution of man chimpanzee Amsterdam center August 2013 chimpansee

Muhammet Sobay Balcı, de man die vorig jaar in Istanboel een Zweedse vrouw (24) verkrachtte, hoeft geen negen maar slechts 7,5 jaar de cel in. Deze strafvermindering kreeg de 32-jarige Balcı op grond van ‘goed gedrag’.

“Alles wat de beschuldigde meemaakte met de vrouw, met wie hij dronk aan de bar en vervolgens naar huis ging, lag ‘in lijn met natuurlijke gang van zaken’”, aldus advocaat Hüseyin Kaya.

sticker 'dolphins rape people' Aardvark nycToen de rechter hem vroeg of hij verkrachting als ‘normaal gedrag’ beschouwde, antwoordde Kaya dat je binnen de Turkse cultuur wel rekening moet houden met ‘de psychologie van de man’.

sticker only yes means yes Amsterdam Runstraat 2013 photo Maarten Brante

“Als een vrouw met je meegaat tot aan je huis, en bedenk dat ze niet een rok draagt die makkelijk kan worden uitgedaan tijdens een ‘incident’, maar in plaats daarvan een legging”, aldus de ‘verdediging’.

De strafvermindering voor de dader doet denken aan de vroegtijdige vrijlating van Hakan K., die werd veroordeeld voor een urenlange groepsverkrachting van drie Nederlandse vrouwen en een Georgische in 1995. Marijke van Dijk werd met doorgesneden keel gedumpt in een ravijn nabij Alanya.

Armeense christenen feitelijk doodverkracht
Turkije kent een relatief ‘brute‘ moderne geschiedenis waarin onder andere de Armeense christenen feitelijk doodverkracht zijn in verschillende moorddadige golven.

De genocide van rond 1914 is daarvan het bekendst. Tot 1933 zouden Armeense meisjes en vrouwen er als slaaf gehouden zijn.

Tot voor kort was het min of meer de ‘norm’ om gevangenen vaginaal en anaal verkrachten, een praktijk waarvan vooral Koerden en Alevieten het slachtoffer waren.

Tijdens de militaire regimes was dergelijk geweld onderdeel van het ‘proces van marteling’.

Hoewel verkrachting door agenten en militairen in gevangenissen vermoedelijk niet normaal meer is sinds het land democratiseerde, dreigen politiemannen arrestanten nog wel met dit misdrijf.
sticker 'Turkish head'

Toen men een gepensioneerde Turkse generaal eens vroeg of gevangenen met behulp van knuppels verkracht werden, zei hij over zijn militairen:

“Waarom gummiknuppels gebruiken als ik beschik over keiharde jonge mannen?”

DF

Gerelateerd:

Armeense geschiedenis: ‘Tatoeages van oma’

Video: Koerd krijgt pak slaag na aanranding meisje (11)

Moslima 17 maanden verkracht door Hindoe (India)

Protest Istanboel als hashtag op Amsterdamse muren

Turkije: ‘zoen-protest’ tegen geitenknuffelaar Erdogan

10 Procent mannen Azië verkracht vrouwen buiten relatie

Kannibaal-verkrachter & ex-pastoor in stukken gehakt

Manager Goldman Sachs gearresteerd na verkrachting


Tags:        |      |      |      |      |   

2 reacties

 1. Dat is dubbelop genieten! Want ook het aantal maagden voor martelaren in het islamitisch paradijs blijkt veel hoger te zijn dan eerst gedacht:

  http://likud.nl/2013/09/nu-nog-meer-maagden-in-het-islamitisch-paradijs/

  • Ha beste Likud NL,
   in elk geval binnen meer mainstream islam behoort seksueel geweld niet tot gedrag wat een gelovige dichterbij het paradijs brengt.
   Anderzijds lijken sommige ‘jihadisten’ de hemelpoorten vaak juist te ontwaren bij meisjes (en jongetjes) vanaf een jaar een vijf.
   Dank voor je reactie,
   David

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>