Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Schrijven over ambtenaren

sticker ROC agressie & haat Amsterdam

Over Marokkanen* hoorde ik wel eens de grappig bedoelde opmerking dat “het zo jammer is dat die 90 procent tuig het verziekt voor de rest”. Het is inmiddels algemeen bekend dat Marokkanen oververtegenwoordigd zijn in typen criminaliteit die veel overlast opleveren, daaraan zal geen Marokkanendebat iets veranderen. Tegelijk is waar dat de meesten keurig en braaf leven, net zoals de meerderheid der autochtonen.

Tussen de ‘gewone Mocro’ en de gemiddelde Hollander bestaan dus primair etnische verschillen en soms ook culturele en levensbeschouwelijke. Raciale diversiteit en eventueel afwijkende gewoonten en tradities vormen echter geen argument om mensen in maatschappelijke debatten te trekken zonder dat zij daarom vragen. Zij overtreden geen wetten en zijn dus geen onderdeel van het probleem. Niet alleen ‘aan de borreltafel’ maar ook op deze site maakte ik mij ongetwijfeld meermalen schuldig aan generalisaties en hopelijk heb ik daarmee niet teveel mensen gekwetst.

overheid: bureaucraten en de werkvloersticker government flu Vilnius Lithuania
Net zoals ik keurige  ’Neder-Mocro’s’ ken, ken ik ook diverse ambtenaren van wie ik denk dat ze heel fatsoenlijk hun werk doen. Voor veel politieagenten, verpleegsters en docenten koester ik groot respect .

sticker laser314 'das-muil'Net als met Marokkaanse Nederlanders is bij ambtenaren ook het probleem dat er relatief veel uitschot tussen zit. Vooral – maar niet alleen – in de meer bureaucratische afdelingen van de staat lijken dieven en leugenaars ongelimiteerde bewegingsvrijheid te genieten – terwijl de werkvloer wordt uitgeknepen.

Door zoveel mogelijk onderscheid te maken tussen tussen bureaucraten – waar overigens ook goeden tussen zitten – en werkvloer-ambtenaren hoop ik niet al te ernstig te generaliseren op deze site. Net zoals ik zeer hoop dat een beschaafde Neder-Mocro niet gekwetst is door mijn verhaaltjes, zo hoop ik dat de ‘fatsoenlijke ambtenaar’ weet dat ik niet hem of haar bedoel met de schrijffout ‘ambtenar’.

* maar ook over politieagenten

DF

Gerelateerd:

“Ambtenaar, treed op tegen ontspoorde collega’s!”

Ongelijkheid tussen politie & burger

Politie heeft gelijk over CAO


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>