Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Schoolhoofd steekt conrector 7 keer met mes

sticker stabbing Amsterdam Spui 2013 August steekpartij

Terwijl onderwijskundig Nederland in shock verkeert over de aflevering van Powned.tv waarin scholieren hun docenten op intimiderende wijze beledigen, hoef je maar te surfen naar een willekeurige Zuid-Afrikaanse nieuwssite om te ontdekken dat het altijd gruwelijker kan.

Via een artikel op News24 over een dodelijke steekpartij op een school in KwaZoeloe-Natal, waarvan de video ‘viraal’ ging, stuit je op een opmerkelijk steekincident van april vorig jaar uit hetzelfde deel van Zuid-Afrika.

De rector van een school in Newcastle was dermate verbolgen over het te laat komen van een van zijn docenten, tevens conrector, dat hij hem diverse malen in zijn hoofd stak met een mes.

sticker Tiquestar 2005 Amsterdam center 2013 September knife in backThembelihle Mbele (51) was naar eigen zeggen verlaat omdat hij vervoer voor zijn zieke vrouw moest regelen. Wegens de drukte op school had hij geen kans gezien dit te melden aan het schoolhoofd.

Toen deze Sipho Mlotshwa hem de volgende dag bij zich riep in zijn kantoor en hem vroeg naar het incident, viel hij Mbele plots aan met een ‘fors mes’.

Het slachtoffer wist de eerste slagen en steken te blokkeren met zijn arm en vluchtte toen de gang op, waar de aanval zich voortzette.

sticker mesvechten Riga mesgevecht

De conrector werd in totaal zeven of acht maal in zijn hoofd gestoken en liep daardoor levensgevaarlijke wonden op. Bovendien raakte hij getraumatiseerd, waardoor de middelbare school enige tijd onthoofd was.

De politie wist de voortvluchtige rector na een klopjacht te arresteren en het ministerie van onderwijs schorste de man.

Allen Thomson, hoofd van lerarenvakbond NATU, vond de rector een “gevaar voor de samenleving” en verbaasde zich erover dat de man op borgtocht vrijkwam.

DF


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>