Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Schaken & ‘the snapping turtle’

shell shock sticker turtle joint cannabis Amsterdam center August 2013
  • 08 nov 15

  • MEDIA

  • 0 reacties

Het internet bestaat uit honderden miljarden krochten en in een daarvan bevinden zich video’s van een opmerkelijke diersoort, de snapping turtle (Wiki). Diverse soorten bijtschildpadden bewonen de Amerikaanse landmassa’s en sommigen mensen houden de beesten als huisdier.

Bijtschildpadden leven veelal in het water en, zoals te zien is in onderstaande video’s, hanteren verscheidene jachtmethodes. Prooien waaronder vissen, muizen, ratten, grotere knaagdieren en allerlei soorten vogels worden ingeslikt, door verdrinking gedood of simpelweg aan flarden gehapt en gescheurd. De dieren bezitten een snavel-achtige bek – waarmee ze een volwassen rat moeiteloos doormidden bijten – en klauwen die prooien ter plekke omtoveren in rauwe shoarma.

Omdat ‘de schildpad’ in het algemeen een knuffelbaar imago heeft, zijn beelden van het jagende dier tamelijk surrealistisch en zelfs schokkend. De geleidelijkheid van het proces van het onderwerpen en fysiek vernietigen vertoont veel overeenkomsten met het verloop van een pot schaak. Maar dan een match waarbij je dankzij het bloed in het water de ronddrijvende ledematen en ingewanden van het doelwit van de aanval niet meer kan zien. - DF -


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>