Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

SAS doodt per dag 8 IS-jihadisten (Irak)

sticker Noke Amsterdam North 2013 September collab war weapons soldiers guns

Terreurbende Islamitische Staat (IS) zou de laatste maand fors gedecimeerd zijn door de Britse Special Air Service, een der best getrainde legereenheden ter wereld. De SAS doodt dagelijks zo’n acht soennitische militanten.

Chinook helikopters van de Britse luchtmacht (RAF) droppen de elitetroepen boven door IS beheerste gebieden. Tijdens hun jachtpartijen op de islamistische terroristen maken de militairen volgens Daily Mail gebruik van “scherpschuttersgeweren en zware mitrailleurs”. SAS-soldaten verplaatsen zich op quads en zouden de terroristen vooral ‘s nachts in hinderlagen lokken. Doelwitten worden geïdentificeerd met behulp van onbemande vliegtuigjes (‘drones’).

sticker Amsterdam machinegun boy Braap firearm 2013 September“Onze tactieken vervullen IS-leden met godsvrees”, zegt een bron binnen de SAS. “Ze weten immers niet waar we zullen toeslaan en er is niks dat ze kunnen doen om ons te stoppen. We slopen hun moraal, want ze kunnen ons zien noch horen.” Volgens de bron zou de inzet van grote aantallen sluipschutters de angstfactor “naar een nieuw niveau tillen”. “De terroristen weten niet wat ze overkomt, het enige dat ze zien is hun dode collega’s die in het zand liggen.”

sticker Smurf gun Amsterdam center 2014 May crime kill weapon

De Britten richten zich vooral op het vernietigen van bevoorradingsroutes in West-Irak en IS-checkpoints, die gebruikt worden voor kidnappings en afpersing. Het ondermijnen van de gevechtskracht van IS, in de aanloop naar het lente-offensief door Iraakse en Koerdische troepen, is het voornaamste doel van de acties. Groot-Brittannië beweerde tot dusver dat SAS ‘verkenningsoperaties’ in de regio uitvoerde, zonder zich in het strijdgewoel te mengen.

DF

Gerelateerd:

VN: ‘IS begaat oorlogsmisdaden’

Obama: ‘Nieuwe fase’ in strijd tegen IS

‘Engel des doods’ jaagt op IS (Syrië)


Tags:        |      |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>