Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Saoedische academici: controleer Twitter!

Sticker Banditbloggers Amsterdam ndsm 2013 December media

Een groep hoogopgeleide inwoners van Saoedi-Arabië vindt het kritiseren van publieke figuren op Twitter en andere digitale platforms veel te ver gaan. De academici pleiten daarom voor het oprichten van een ‘nationaal centrum voor IT-gerelateerde criminaliteit’.

Sociale media zouden door de afwezigheid van regels verworden zijn tot ‘een arena van digitale aanvallen’ op rechters, wetenschappers, schrijvers en officials. De hooggeschoolde Arabieren vinden dat Twitteraars zich met hun spotprenten schuldig maken aan laster en kwaadsprekerij, meldt Saudi Gazette. De impact die hun tweets kunnen hebben zouden ze daarbij uit het oog verliezen.

sticker beer mond dichtgenaaid Amsterdam 2013 censuurKhaled Bin Salem Al-Dinawi, decaan van een Universiteit voor sharia en islamitische studies, beweert dat het ‘tegen de islam’ is om rechters en andere hooggeplaatste figuren te beschimpen op sociale media. “Dit zal de wonden van het volk verdiepen en het vertrouwen in de rechtspraak ondermijnen”, aldus Al-Dinawi. “Moslims dienen tolerant en vergevingsgezind te zijn.”

De decaan meent dat islamieten aardig tegen elkaar moeten zijn en “op hun tongen moeten letten” voordat ze elkaar belasteren. “Moslims moeten zich richten op zaken die ze verenigen in plaats van uit elkaar drijven.”

tegel vrouw mond dichtgenaaid Amsterdam Spui 2013 August

Khaled Bin Abdulaziz Al-Shalfan, een andere decaan, wijst op de verschillen tussen boeken en traditionele media enerzijds, en internet anderzijds. “Moderne media kunnen afleiden van de godsdienst en de sociale cohesie ondermijnen.”

In zijn ogen wordt de vrije meningsuiting ‘misbruikt’ om onschuldigen te belasteren en valse geruchten te verspreiden. Hij pleit dan ook voor strikte regulering.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>