Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Saoediër zal been verliezen om niet betaald bloedgeld

sticker 'disco splatters'

Toen Talal Al Shammari, inwoner van de Saoedische stad Dammam, enkele jaren geleden tijdens een gevecht Mohammed Al Mutairi in zijn been schoot verwachtte hij waarschijnlijk niet dat het hem zijn eigen been zou kosten, maar nu dreigt het dan echt zo ver te komen.

Halverwege juli legde een lokale rechtbank hem een ‘bloedgeld-boete’ (“diya” of diyya) op ter waarde van 1,5 miljoen riyals, zo’n 300.000 euro, te betalen aan het slachtoffer wiens been dankzij de schotwond moest worden geamputeerd.
sticker Vegan Bunnies hello my name is bank Amsterdam

Deze diya kwam tot stand na bemiddeling door stamleiders en hoogwaardigheidsbekleders.

Het Saoedisch rechtssysteem vindt zijn wortels in de islam en is inzake bepaalde misdrijven aanzienlijk minder mild dan het Nederlandse. Als Talal niet op tijd betaalt wordt bij hem eveneens een been geamputeerd. De dader kreeg drie maanden om aan de boete te voldoen.

Inmiddels heeft Talals familie ongeveer twee derde van het bedrag bijeen gespaard en hoopt op donaties van gulle gevers om het been te redden.

DF

Gerelateerd:

Ongeval Emiraten veroorzaakt politiek incorrecte rel

Uitgehuwelijkt meisje video Jemen ‘liegt en zoekt profijt’

Onvrij meisje drinkt benzine en verbrandt zichzelf

Dubai: toch geen doodstraf na doodmartelen dochter (8)

Top 10 meest gestoorde fatwa’s ever!!!

Hoge Saudische geestelijke martelt, verkracht en doodt eigen kindje

Hajj 2012 & het Saudische meisjesschool inferno

Diversiteit bij islamisten en islam-experts

Kill Bill in de Emiraten


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>