Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Boeven en dieven’

just like thieves graffiti Los Angeles 2011

Sinds kort speelt in Rusland een bijzonder vermakelijke affaire die vermoedelijk startte met een irritatie bij Vladimir Poetin. Toen de premier onlangs de stad Novosibirsk bezocht zou hij zich gestoord hebben aan op bussen geplakte posters met de slogan:

‘Vóór Rusland, tegen boeven en dieven’.

sticker 'thief'De zin was gebruikt door een lokale oppositiepartij en zou verwijzen naar een bekende uitspraak van de populaire klokkenluider / blogger Alexei Navalny.

Nadat enkele buschauffeurs beboet waren ($160 tot $230) zijn de meeste posters inmiddels verwijderd, ook al is het nog onduidelijk wie een klacht erover indiende en ‘bestaat er zelfs geen helderheid over de juridische basis voor een verbod.’

Uiteraard is onderdrukking van de oppositie niet bepaald komisch, maar iets dat bij vele Russen zonder meer een glimlach op het gezicht zal toveren is dat de plaatselijke autoriteiten – leden van Poetins partij ‘Verenigd Rusland’ – als ‘rechtvaardiging’ voor deze censuur stelden dat de gebruikte slogan “slechts geïnterpreteerd kan worden als een aanval op Verenigd Rusland.”

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>