Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Rus eet smeergeld

sticker Bribe Amsterdam center 2014 May corruption

Een Russische man is aangeklaagd wegens het proberen om te kopen van een politieagent in het stadje Tynda, Oost-Siberië. Hij deed bovendien nog een vergeefse poging het bewijsmateriaal op te eten.

Artsen wisten dit echter te verhinderen en konden de drie briefjes van duizend roebel (ongeveer 60 euro) uit de maag van de man verwijderen, alvorens ze zouden verteren.

sticker money Amsterdam Amsterdamse Brug 2014 Juni

De Rus probeerde een agent ervan te weerhouden hem te arresteren omdat hij een mes bij zich droeg. Hij loopt nu echter kans op twee jaar celstraf of een boete van 30.000 roebel.

Dit is volgens The Moscow Times niet de eerste keer dat een Rus steekpenningen verduistert door ze op te eten. Een politieagent in Tatarstan consumeerde in april 2014 maar liefst 950.000 roebel. Collega’s betrapten hem toen hij een zakenman afperste.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>