Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Rus was 18 jaar slaaf in Kaukasus

sticker buik vol van werk anarcho-syndicalisme

Anti-slavernij activisten hebben in de autonome Russische republiek Dagestan een man weten te bevrijden. Sergei Khlivnoi (1971) leefde achttien jaar lang als dwangarbeider in het noorden van de Kaukasus.

De Rus zou na ontsnappingen steeds weer in handen van mensenhandelaren gevallen zijn om vervolgens in slavernij te belanden. Zijn laatste ‘eigenaar’ bezat volgens The Moscow Times een schapenboerderij. Khlivnoi werd na de bevrijding, tijdens het transport naar zijn thuis in Noord-Rusland, begeleid door activisten van Alternative. Zij voorkwamen hiermee dat lokale autoriteiten hem zouden oppakken als bleek dat hij zich niet kon legitimeren.

'Slavery' graffiti, bij WTCKhlivnoi’s nachtmerrie startte op zijn 25ste tijdens een bootreis naar Astrakhan, de zuidelijke havenstad aan de delta van de Wolga. De zeeman ontmoette daar een groep mannen uit Dagestan. Hij dronk met hen enkele glaasjes en ontwaakte later in de stad Kaspiisk, waar hij zich in een baksteenfabriek achter prikkeldraad bevond.

Khlivnoi wist enkele maanden na de ontvoering te ontsnappen maar werd gevangen en opnieuw tewerkgesteld, ditmaal op een boerderij. Daar verzorgde hij als slaaf overdag het vee en lag ‘s nachts in de boeien. De zeeman heeft sinds de bevrijding geen plannen om zijn voormalige eigenaren voor het gerecht te slepen.

Souledoutstudios sticker pig police 2014 February Amsterdam center swine hog

Het gebeurt regelmatig dat Russen met krankzinnige verhalen opduiken na jarenlange gevangenschap in de zuidelijke republieken. Slaven worden verhandeld op de lokale arbeidsmarkt, wat duidt op een diepe verankering van dit verschijnsel in de regionale cultuur.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>