Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

GVB liegt over werkzaamheden

sticker stop needless noise Amsterdam

Een oorverdovend lawaai wekte mij deze nacht om 4:10 uit mijn slaap. Hartkloppingen, verontwaardiging en bovenal woede waren het gevolg.

Een tweetal onderhoudsmedewerkers was namens het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) de tramrails aan het lassen en slijpen op het Amsterdamse Roelof Hartplein, waaraan ik woon.

Ik werk vandaag – dinsdag – vanaf 6:40 vanuit huis voor een website en direct daar op aansluitend in een instituut voor huiswerkbegeleiding. Mijn werkdag stopt rond een uur of 20:00. Ruim dertien uur lang dus.

sticker LN how do you get your sleep at night AmsterdamMijn reservematras sleepte ik m’n gangetje in, oordoppen gepakt en de tussendeur naar mijn woning dicht … nog steeds is de herrie te ernstig om door te kunnen slapen. Ik ging dus naar beneden en toonde mijn verontwaardiging, waarna de lawaaimakers opdonderden.

Het slaaptekort gaat mijn werkdag slopen, dat voel ik nu al. Het is bovendien erg ongezond om zo kort te slapen, lees ik in de Telegraaf van deze ochtend.

De website van het GVB meldt werkzaamheden, dus keek ik hoe de nabije toekomst eruit ziet voor mij en dit buurtje. Wat blijkt? Men “start” met de herrie “in de nacht van zondag 16 op maandag 17 maart tot en met de nacht van donderdag 27 op vrijdag 28 maart”. Het bedrijf is officieel dus nog niet eens begonnen ermee. De nacht van 23 op 24 en van 25 op 26 februari was het ook al raak, toen vanaf middernacht.

Het GVB voert de werkzaamheden ‘s nachts uit, want dan rijden er geen trams. Dan heeft het het openbaar vervoer, als onderdeel van de Collectieve Sector, dus geen last van de reparaties. De wrange grap is dat het plein dik zeven weken compleet open lag voor werkzaamheden in september en oktober 2013. Het verkeersknooppunt was indertijd volledig afgesloten voor het meeste verkeer, behalve natuurlijk voor trams.
sticker Influenza February 2014 Amsterdam center hand forbidden

Nu, nauwelijks vier maand later, is de rommel die men toen aanbracht al weer “volledig versleten”, vertelde een onderhoudsmedewerker me.

Wijzelf worden door de belastingdienst gedwongen te fungeren als portemonnee van ‘De Maatschappij’. Dat is de meest wrange grap.

DF

Gerelateerd:

Levende doden door werkzaamheden GVB

Werkzaamheden trambaan Roelof Hartplein 2013


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>