Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Roelof Hartplein, afgelopen nacht :(

sticker Munch Artworkingclass Amsterdam

Het Gemeentelijk Vervoerbedrijf (GVB) en de Gemeente vegen hun gesubsidieerde hol af met de belangen van omwonenden van hun tramrails op het Roelof Hartplein, in de Roelof Hartstraat, de Van Baerlestraat en elders in de stad. Zo rolt het asociale geboefte hier ‘s nachts in Amsterdam Zuid.

Ondanks rapporten van de Nederlandse Gezondheidsraad, de Wereld Gezondheidsorganisatie en vele andere gerespecteerde instituten over het belang van een goede nachtrust zit een stel ambtenaren op het Stadsloket Zuid – onder leiding van ene Joop de Jong – vergunningen / ontheffingen te verlenen voor geluidsnormen ‘s nachts van rond 80 à 90 decibel. Het werk aan de tramrails duurt twee tot drie weken, 7 nachten per week van 00.30 uur tot 05.30 uur.

Het GVB drijft op belastinggeld, dus de buurtbewoners betalen gedwongen mee aan hun eigen fysieke vernietiging. Zo’n nare historische parallel dringt zich op. Het is dan ook bovenal prijzenswaardig van omwonenden van de tram-infrastructuur dat zij de verwoesting van hun nachtrust – en daarmee hun gezondheid – door de slijpende en lassende werklieden (en degenen die hen inhuren) voor lief nemen. Inwoners van de wijk die de slaap niet vatten kunnen en daardoor ernstige schade lijden, kunnen immers ook gebruikmaken van de uit het natuurrecht voortvloeiende natuurlijke rechten. Daartoe behoren onder meer zelfverdediging en proportionele vergelding.

Luister & huiver maar ‘ns mee & voor meer info over perikelen rond trams en het tramspoor, klik op GVB.


Tags:        |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>