Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Respect voor de doden

sticker Mickey Mouse skull Amsterdam 2012 schedel

“Nederlandse machinisten zijn pussies vergeleken met de Russen”, is een even spontane, zinloze als absurde gedachte bij mijn poging de aanklachten tegen Dmitry Tarasov en zijn mede-treinbestuurder Igor Kulumbegov te ‘begrijpen’.

Volgens het Moskouse openbaar ministerie schepte Tarasov op 7 mei – voor zover bekend zonder opzet – een vrouw die gehaast het spoor overstak, informeerde de meldkamer en reed vervolgens door tot Station Savyolovsky.

sticker prime suspect NS Nederlandse Spoorwegen AmsterdamWellicht zou voor een Nederlandse machinist hier dan de trauma-arts reeds klaarstaan, maar in Rusland is dat kennelijk niet standaard en dat geldt ongetwijfeld ook voor een schoonmaakploeg voor de trein of een broodnodige verlofregeling van enkele dagen of weken zodat de machinist zijn gedachten even kan verzetten.

Hoe het ook zij, toen Tarasov en Kulumbegov ontdekten dat de handtas van het slachtoffer aan de trein was blijven hangen, bleken ze in ieder geval niet te aangedaan om de pinpas achterover te drukken alvorens de rest af te leveren bij de nabestaanden.
vulture in tree Tanzania gier

Het artikel vermeldt niet of ze hiervoor ook nog – naar hun mening voldoende – beloond werden, maar wat vaststaat is dat zij vervolgens 150.000 roebels ($5.000) pinden met de pas van de vrouw.

‘misbruik van een lijk’
In een andere strafzaak die op dit moment speelt zijn de Amerikanen Robert Young en Mark Rubinson door het OM te Denver onder andere aangeklaagd voor ‘misbruik van een lijk’.

Op 27 augustus 2011 ontdekte Young (43) het overlijden van zijn goede vriend Jeffrey Jarrett, bij wie hij tijdelijk mocht inwonen.

In plaats van vervolgens familieleden of de autoriteiten in te lichten, haalt hij hun gemeenschappelijke buddy Rubinson (25) op en samen proppen ze het lijk in de auto.

sticker gier Amsterdam 2013 vultureHierna rijden ze wat rond, bezoeken enkele bars en brengen hun ‘vriend’ weer naar huis.

Nu gaan ze serieus stappen en betalen met Jarretts pinpas in onder andere restaurant Viva Burrito en in Shotgun Willie’s, een stripclub waar ze tot sluitingstijd blijven.

Tot slot pinnen ze nog 400 $ en melden het heengaan van Jarrett bij de politie, die spreekt van een ‘bizarre en onfortuinlijke misdaad’.

fuck sticker moja mokra Amsterdam Centrum 2013 #fucking

Op de foto (links) in de krant lijkt de ‘onfortuinlijke’ Young inderdaad iets te denken in de trant van “dit staat vast slecht op m’n CV” en aanvankelijk voelde ik zelfs een onbestemd soort medelijden voor de overledene.

Toen ik mijn gedachten een tweede maal over de zaak liet schijnen veranderde dit gevoel echter al snel in: “ach, als dat je vrienden zijn …”

DF


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>