Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Free Remy Couture!’

'Morgue 666'
“The mind can be a terrible thing to taste”

Onlangs besloot een Canadese rechtbank tot uitstel van het proces tegen filmmaker en special-effects artist Rémy Couture (34). Na een anonieme klacht over zijn werk werd hij drie jaar geleden aangeklaagd wegens het “corrumperen van de moraal, via productie, bezit en verspreiding van obsceen materiaal”.

Zijn meest controversiële filmpjes, ‘Inner Depravity’ I & II, bestaan voornamelijk uit verminkte lijken en de (nagebootste) gruwelen van al dan niet gemaskerde seriemoordenaars. Met het materiaal wilde Couture zijn talenten etaleren, maar trok daarbij onbedoeld de aandacht van Interpol.

De slogan die centraal staat in zijn verdediging – “ART IS NOT A CRIME” – droeg Couture ook op zijn t-shirt in de rechtbank. Hij zegt niet veel verder te gaan dan reguliere horrorfilms en dat “bovendien 98 procent van seriemoordenaars gedreven wordt door een seksuele perversie.” Zijn advocaat ontkent overigens dat Inner Depravity pornografisch geladen is of dat er criminele bedoelingen zouden zijn. “Hij maakt kunst, of we er nu van houden of niet.” De omstreden artiest krijgt bovendien zowel lokaal als internationaal veel steun van zijn vakbroeders, die vrezen voor precedentwerking in geval van een veroordeling.

Of Coutures werk gerelateerd is aan enkele gruwelijke incidenten die onlangs speelden in Canada valt moeilijk te zeggen. Kort geleden startte het bestuur van de provincie Brits Columbia er echter wel een voorlichtingscampagne met als thema: ‘Als je bent voorbereid op een zombie-invasie, ben je tegen alles bestand’. En in Brazilië en Rusland zijn de voortekenen ook luguber …

Gerelateerd:

 ’stripboek Crossed, horror kwadraat


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>