Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Rehabilitatie man die nazi-code brak

sticker Gay o.k. Amsterdam center August 2013

Alan Turing, de Britse wiskundige en computerexpert die tijdens de Tweede Wereldoorlog de codes van de Nationaalsocialisten wist te kraken, is dinsdag gerehabiliteerd. Eerder was hij veroordeeld wegens homoseksualiteit.

Het genie werd in 1952 zelfs chemisch gecastreerd om zijn ‘perversie’, schrijft Time.

'respect gay rights', sticker Riga

‘Onrechtvaardig en discriminerend’, noemde de Britse minister van justitie Chris Grayling de veroordeling om zijn seksuele geaardheid .

“Turing verdient het om herinnerd en erkend te worden om zijn geweldige bijdrage aan de oorlogsinspanning en de wetenschap”, zei Grayling.

In 1954 stierf Turing aan een vergiftiging met cyanide. Time riep hem in 1999 uit tot een der invloedrijkste mensen van de twintigste eeuw.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>