Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Regering geeft niets om burgers

bord verbod vrijmarkt Amsterdam De Pijp

Volgens een snel toenemend aantal deskundigen van diverse pluimage staat de wereld aan de vooravond van de grootste economische implosie in decennia, misschien zelfs vergelijkbaar met de beruchte ‘krach’ van 1929.

De crisis lijkt zich vooralsnog te beperken tot het bankwezen, maar binnen afzienbare termijn zal deze haar macabere vleugels uitslaan naar pensioenfondsen, verzekeraars en andere financiële organisaties. Het is zeer wel mogelijk dat hieruit een golf aan faillissementen zal voortvloeien die resulteert in massawerkloosheid en een scherpe daling van de koopkracht, in ieder geval in de VS en in Europa. Een vicieuze cirkel van rampspoed lijkt nabij.

De Nederlandse regering heeft natuurlijk maar zeer beperkt invloed op het internationale gebeuren zoals renteniveau’s en kapitaalstromen, maar staat gelukkig niet volstrekt machteloos. Balkenende kan bijvoorbeeld regelgeving terugdringen en belastingen verlagen. Dit laatste zorgt voor hogere bestedingen door burgers én vermindert inflatie, waardoor het op twee manieren bijdraagt aan koopkrachtherstel.

sticker 'het ergste moet nog komen', Amsterdam

Opmerkelijk genoeg kiest het kabinet juist voor méér regels en belastingen, die reeds nu leiden tot grote problemen in de horeca, de transportsector en bijvoorbeeld op Schiphol.

Ondanks alle Christelijke en sociaal-democratische retoriek lijkt het eigenbelang van de politici en de bureaucraten steeds te prevaleren boven dat van de samenleving. Volgen de dames en heren in Den Haag de media niet, of malen ze niet om het lot van de burgers die ze (zeggen te) vertegenwoordigen?

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>