Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Reclamespot bank schoffeert regering Zuid-Afrika

just like thieves graffiti Los Angeles 2011

Onlangs ontstond een stevige ‘fittie’ tussen de Zuid-Afrikaanse First National Bank’ en de regering van het ANC.

De ruzie draaide om een reclamespot waarin jongeren op moraliserende wijze het land – en niet in de laatste plaats de regering – toespraken om samen te werken aan een beter Zuid-Afrika. Het ligt in het land nogal politiek gevoelig om over corruptie te beginnen, dus was er felle kritiek op het spotje.

De Jeugdliga van het ANC noemde het zelfs ‘verraderlijk’.

Al snel trok de bank de reclames terug, ondanks de steun van politieke tegenstanders van het ANC die spraken van ‘censuur’.

Hoe het ook zij, je moet als regering wel heel diep gezonken zijn als zelfs banken zich moreel boven je plaatsen.

DF

Gerelateerd:

President Zuid-Afrika promoot corruptie


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>