Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Reacties op artikel in Metro

29 okt 2008 ingezonden brief tegen betutteling

(dit is een tweetal reacties in Metro n.a.v. mijn ingezonden brief ‘Kruistocht tegen gezelligheid‘, Metro/28/10/2008)

De heer Frankenhuis heeft mijn instemming

Om nou de heer Frankenhuis uit Amsterdam gelijk voor te dragen als de nieuwe minister-president van dit land gaat wellicht iets te ver maar het laat onverlet dat ik het voor de volle honderd procent eens ben met hetgeen deze meneer schrijft in zijn brief in Metro. Vooral zijn inschatting over lieden die stadhuizen en ministeries bevolken heeft mijn instemming.

Ik heb het niet over de uitvoerend ambtenaren, maar over de enorme overtolligheid aan hogere ambtenaren die niet veel meer doen dan het glimmend houden van hun paperclips. Als je het goed beschouwt, is er in vergelijking met vroeger niet veel veranderd. Ook toen wentelden de elite en de adel zich in weelde met hun bepoederde gezichten en geparfumeerde pruiken. Op kosten van de penningen die geïncasseerd werden van de vaak arme bevolking hield men zich in veel gevallen bezig met nutteloze dingen en werden feesten en gala’s gehouden.

Heden ten dage zitten ze er nog, nu in pak met stropdas en laptop en houden ze zich voornamelijk bezig met zaken die er niet toe doen. Waarom moet de Tweede Kamer uit 150 gasten bestaan, waarom moeten er waterschapscommissies, provinciale commissies, adviescommissies etcetera bestaan? Waar is in hemelsnaam zo’n geldverslindend Europees Parlement voor nodig.

Er schijnt nog steeds een soort Beneluxgenootschap te bestaan dat zich ledig houdt met dingen die allang geregeld zijn. Het eet allemaal met de grootste happen uit de ruif en het stelt niks voor. Was er maar binnen dat ambtelijk gebeuren ook zoiets als een beurscrisis, dan zou de nutteloosheid van hoop van die gasten ongenadig aan het licht komen.

J.W. NIEUWPOORT, ALKMAAR

D. Frankenhuis slaat de spijker op de kop

Hulde voor David Frankenhuis die in Metro de spijker op de welbekende kop slaat! Het kapot Bibobben van het centrum van Amsterdam, een verkrampt rookverbod er door heen douwen, anderhalf miljoen(!) jaarlijkse klanten van coffeeshops in de grensstreek negeren….wat is er toch mis met de mensen die dit land besturen? Maar vooral; wat is er mis met de inwoners die laf toekijken? Lekker op de bank kijken naar nieuws over Obama of de kredietcrisis, maar niet zien dat De Grote Betutteling is gearriveerd.

Het boeit ze ook niet eigenlijk; zolang ze maar kunnen gieren met Geer en Goor. Hierbij spreek ik m’n support uit voor David en z’n plannen om ons land weer terug te brengen naar de burger! Het land draait om z’n inwoners en niet om de hypes in bestuurdersland! Laat me roken, laat me over de Wallen lopen en hoeren zien, laat die fransen hun wiet halen, laat ons.

LAAT ONS MET RUST, HET IS GENOEG GEWEEST!

B. DE BOER, HOOFDDORP
(Metro/woensdag, 29 oktober 2008)


Tags:        |      |      |      |      |      |      |