Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Racistische aanval op racisten Zuid-Afrika

sticker Ku Klux Klan Amsterdam 2014 January racist

Zuid-Afrika: De mannen die in 1993 ANC-leider Chris Hani vermoordden zijn woensdag belaagd in de gevangenis van Pretoria.

De 78-jarige Clive Derby-Lewis en Janusz Walus (61), een tweetal rechts-extremistische blanken, werden geslagen en neergestoken door de baas van gevangenisbende ’26′. Het zou gaan om een racistische aanval, meldt IOL-News. De bendeleider had zaterdag aangekondigd alle blanken in het cellencomplex te zullen vermoorden, vanwege de voorkeursbehandeling die ze genieten.
sticker Cell block Four Amsterdam 2013 Red Light District prison

Derby-Lewis en Walus moesten ontzet worden door hun medegevangenen. Beide mannen konden in het ziekenhuis van de instelling aan hun verwondingen, toegebracht met een stalen pijp en een geslepen lepel, worden behandeld.

De rechts-extremisten waren voor de moord op Hani in eerste instantie ter dood veroordeeld, een straf die later werd omgezet in levenslang.

DF


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>