Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Citaten economie 2009

‘Rechter: slachtoffers Trafigura mochten bewijs niet inzien’
De Haagse rechtbank heeft vrijdag besloten dat de Nederlandse staat de slachtoffers van de giframp in Ivoorkust, waar afval van het Nederlandse bedrijf Trafigura werd gestort, geen inzage had mogen geven in bewijsstukken die voor de Nederlandse strafzaak tegen Trafigura zijn verzameld. Trafigura had hierom een kort geding tegen de staat aangespannen. (Volkskrant, 5/9/2009)

‘De banken hebben hun les geleerd, de crisis begint nu pas’
De lichtpuntjes hebben niets met de echte economie te maken, tenminste, niet met de vraag van de consumenten of de investeringen van bedrijven. Die lichtpuntjes worden veroorzaakt doordat de overheden onbeperkt geld in de economie pompen. Desondanks is er nog maar een groeipercentage van 0,1 of 0,2 procent. In de VS krimpt de economie zelfs nog, hoewel er dit jaar 1600 miljard en volgend jaar 1400 miljard in wordt gepompt. (Kees de Kort van AFS Capital, Volkskrant, 29/8/2009)

‘Kinderbijslag buiten EU omlaag’
Ouders met kinderen in het buitenland hebben recht op dubbele kinderbijslag. (Parool, 24/8/2009)

‘Koortsachtig verkopen’
Het is een schitterend schandaal dat zelden aandacht krijgt – en voor zover dat gebeurt slechts onder verstokte gelovigen in goud als het enige betrouwbare anker van het monetair systeem en onder aanhangers van occulte samenzweringstheorieën. Maar een onweerlegbaar feit is dat De Nederlandse Bank de afgelopen 17 jaar een slordige 1.000 ton goud heeft verkocht tegen prijzen die vér onder de huidige marktprijs voor goud liggen. Daarmee heeft de centrale bank de waarde van de nationale deviezenvoorraad voor tientallen miljarden euro’s gedupeerd. (Roel Jansen, 9/5/2009, NRC Handelsblad)

‘Overheid zakt weg in moeras van schulden’
Het beeld van de overheidsfinanciën voor volgend jaar is nog angstaanjagender dan dat voor het lopende jaar. In 2010 zwelt het begrotingstekort volgens de meest recente ramingen van het CPB op van 24 tot 39 miljard euro. In 2 jaar tijd neemt de overheidsschuld dus met 24 + 39 = 63 miljard euro toe. Dit komt overeen met een extra schuldenlast van 9.000 euro per gezin. Zolang deze ‘erfenis’ uit 2009 en 2010 niet wordt afgelost, is de overheid vanaf 2011 voor rentebetalingen jaarlijks 2 á 2,5 miljard euro extra kwijt. (Flip de Kam, 11/7/2009, NRC Handelsblad)

 

Tags:    

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>