Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘The Punisher’ achter tralies in Rikers

PunisherTheCell turn back
Comic ‘The Cell’ uit de reeks Punisher Max speelt zich af in een der bekendere gevangenissen van Amerika.
PunisherTheCell 'Squeaky Pete'
Bazen van de voornaamste bendes maken samen met corrupte en moorddadige cipiers de dienst uit op Rikers Island, dat dus bepaald geen plek is waar Frank ‘The Punisher’ Castle veilig kan verblijven.

PunisherTheCell pussy outDeze vigilante stripheld bestrijdt misdadigers fulltime en zonder enige terughoudendheid, dus veel van zijn vijanden wonen er.

In de middelste cellen van Rikers heersen de bazen der bazen met hun psychopathische lijfwachten.

PunisherTheCell nazi animalsZij bezitten allerlei voorrechten. Cipiers komen regelmatig langs om ze te informeren over nieuwe ontwikkelingen of met vragen om instructies.

Zodra Castle de gevangenis betreedt begrijpen de bendeleiders dat er iets fishy gaande is. De politie vindt het immers wel prima dat hij ze een handje helpt en legt hem daarom zelden een strobreed in de weg. Dus waarom had The Punisher zichzelf aangegeven bij de autoriteiten om vervolgens tegenover de rechter al zijn moordpartijen te bekennen? Met welk doel kwam hij vrijwillig en ongewapend naar de – zeker voor hem – gevaarlijkste plek op aarde?

PunisherTheCell 'pay its debts'Wat de cipiers en mafiosi zich niet realiseren is dat Castle via een informant de machtsverhoudingen binnen Rikers grondig bestudeerde alvorens zich aan te geven. Hierdoor is hij op de hoogte van de ‘intiemste geheimen’ van zijn vijanden, die natuurlijk ook hun plannen klaarhebben.
PunisherTheCell Central Park

Als nog voordat Castle zijn cel bereikt een corrupte bewaker hem ‘test’ en bedreigt met ‘Squeaky Pete’, gaat het mis …

Volgens Complex.com een der beste Punisher Max verhalen, mede omdat belangrijke losse eindjes in de verhaallijn aan elkaar geknoopt worden. Ook erg goed getekend en geschikt voor 16+.

‘The Punisher: The Cell‘, Lewis Larosa & Garth Ennis, MaxComics 2005

(hieronder een tien minuten durende Jack Daniels reclame)

DF

Gerelateerd:

The Wintermen: strip over bendes Moskou

Black summer: als vigilantes ontsporen

BLEEDOUT, strip over einde olie-tijdperk

Shakara: the Avenger

Clean House: Siciliaanse & Russische mafia in VS

Pooierbende vs The Punisher

Tuig & oppertuig

The Killer: strip over een huurmoordenaar

Vuur uit de hel: Durango deel 14


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>