Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Protest Somaliërs om adoptie door lesbo’s

sticker god allah mohammed boodschapper islam Amsterdam south-east 2013 january Hizb.nl

Familieleden van een Somalische moslimmeisje zijn ernstig verbolgen over de adoptie van het driejarige kind door een stel lesbiennes. De islamieten hebben zich beklaagd bij een adoptiecommissie in Londen over dit vermeende onrecht.

Zo’n vijftig Somaliërs demonstreerden vrijdag tegen het besluit, dat ze onbegrijpelijk vinden. Zij verwijten de commissie doof te zijn geweest voor een aanbod van familieleden, die het meisje in huis hadden willen nemen. Twee andere kinderen van de vrouw, die met mentale problemen kampt, werden eerder al geadopteerd.

sticker boerka Amsterdam burqa'sDe commissie verklaarde zijn beslissing door te stellen dat er geen islamitische adoptieouders beschikbaar waren, schrijft The Daily Mail. De Somaliërs vinden ook dat de moeder slecht is geïnformeerd over de procedure. De commissie beloofde na de demonstratie zijn besluit te heroverwegen.

Hoofd van de adoptiecommissie Susan Hall noemt het ‘ideaal’ als kinderen gekoppeld kunnen worden aan echtparen met dezelfde achtergrond, ook al is dit niet altijd mogelijk. “De uiteindelijke keuze ligt bij de voorradige adoptieouders, dat is de realiteit. Het voortslepen van dit proces schaadt het kind.”
islamic scarf sticker  veil hijab shayla Amsterdam North 2013 September hoofddoek

De regering hanteert inmiddels een adoptiebeleid waarbij maar in zeer beperkte mate gekeken wordt naar etniciteit, religie of seksuele oriëntatie, nadat moeilijkheden ontstonden bij de plaatsing van sommige groepen kinderen.

Het aantal adopties was in 2013 het hoogste in de afgelopen 21 jaar.

DF


Tags:        |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>