Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Docent vs studente: ‘Jij nikab, ik naakt’

image sticker cute niqab Amsterdam December 2013 red

Een rel heeft vrijdag de universiteit van Parijs opgeschrikt. Hoogleraar rechtsgeleerdheid Gregory Lafarge probeerde de sluier van een studente af te trekken.

Toen medestudenten de moslima verdedigden weigerde de professor zijn college voort te zetten en verliet woedend de zaal, bericht Morocco World News. De man keerde kort daarop terug en verklaarde dat naturisme zijn religie was, om zich vervolgens te ontkleden.

graffiti rooster penis Amsterdam Polderweg 2014 April

Volgens de hooggeleerde nudist schond de universiteit het nationale recht, dat immers in seculiere beginselen is geworteld. Uiteindelijk verwijderde de manager van het instituut de professor uit het gebouw.

De studente verklaarde later op Facebook begrip te hebben voor mensen die de sluier (of ‘nikab’) aanstootgevend vinden, “maar ik denk dat ik het recht heb om hier te zijn”. Colleges zouden regelmatig bezocht worden door gesluierde moslima’s.

DF


Tags:        |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>