Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Prioriteit Justitie: drugs of mensenhandel?

opruiming wietplantage Amsterdam Bijlmer
Politiediensten besteden veel mankracht en technische hulpmiddelen aan de jacht op kwekers en handelaren in cannabis. Zo werd vandaag bekend dat een man uit Etten-Leur nota bene tijdens de geboorte van zijn kindje bij het ziekenhuis opgepakt is wegens een ‘pseudo-koop’ door de politie van zeven kilo wiet.

sticker marijuana cannabis BalticsNog los van het feit dat ‘uitlokking’ niet toegestaan is volgens het Nederlands recht, is er een sterk contrast tussen de aanpak van deze wietkweker en bijvoorbeeld de uiterst gewelddadige pooier en mensenhandelaar Saban Baran.

Op nietsontziende wijze hebben hij en zijn bende (onder wie kinderverkrachters) zo’n honderd vrouwen en meisjes achter de ramen gekregen en jarenlang legden de autoriteiten hem geen strobreed in de weg.

sticker 'Turkish head'Toen Baran uiteindelijk gepakt werd zat hij korte tijd vast, waarna hij tijdelijk de cel uit mocht wegens de geboorte van een kind bij een van zijn ‘vriendinnen’.

opruiming wietplantage Amsterdam zuidoostHij smeerde hem direct naar moederland Turkije, dat geen onderdanen uitlevert, dus is nu buiten bereik van ‘Justitie’.

Hoe is dit opmerkelijke verschil in aanpak tussen deze twee erg verschillende soorten misdadigers te verklaren? Als de overheid meer door de bril van de samenleving zou zien zouden seksuele delinquenten en slavenhandelaars wat minder onze straten vervuilen, terwijl de fascistische en belachelijke terreur tegen wietkwekers zou stoppen.

sticker gedoogzone  Amsterdam politie

DF

Gerelateerd:

Overheid faalt structureel bij zedenzaken

Hooggerechtshof VS & de drugshond

(L)overheid: de staat als pooier

Nederlandse loverboy op Aljazeera

Politie op drugsjacht

Punisher bejaagt pooiers in The Slavers


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>