Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

Russische priester Kirill krijgt ‘Zilveren Schoen’

sticker free Pussy Riot forget about Willy Amsterdam 2014 May anarchy
Na recente invallen bij protestleiders Ksenia Sobtsjak en de onlangs nog wegens smaad veroordeelde Alexei Navalny werd gister bekend dat de leden van het feministische punk-bandje ‘Pussy Riot’ langer in voorlopige hechtenis moeten blijven. Jarenlange gevangenisstraffen hangen boven de hoofden van de vrouwen, onder wie een moeder van een baby.

Patriarch Kirill, het hoofd van de Russische kerk en in zekere zin Vladimir Poetins ’religieuze muil’, veroordeelde het optreden van deze jongedames in de Kathedraal van Christus’ Redding eerder al scherp en vergeleek toen het bandje zelfs met de Duivel.

sticker 'Nostra', Utrecht

De Russische oppositie mag dan naar Europese maatstaven hard aangepakt worden, voor de autoriteiten en hun bondgenoten is dit niet geheel zonder risico.

Zo was de eerdergenoemde Kirill de laatste maanden niet alleen wegens het ‘Pussy Riot’-incident in het nieuws, maar vooral ook dankzij een gemanipuleerde foto. Begin april toonde een afbeelding op de website van de kerk hem met een ‘zichtbaar weggepoetst’ horloge, waarvan bloggers ontdekten dat het ging om een Breguet van zo’n 30.000,- dollar.

Aangezien hij eerder ontkend had er een te bezitten werd de priester als donderslag bij heldere hemel een wereldwijde internethype. In Rusland zelf vroegen ongetwijfeld velen zich af waarom de nederige kerkvader zo’n protserig ornament draagt en hoe deze man van God eraan komt.

Gisteravond zette de lijdensweg van Kirill zich voort toen oppositie-icoon Ksenia Sobtsjak hem op televisie de Silver Shoe award toekende voor ‘de meest dubieuze prestatie in showbizz’ – in de categorie ‘Wonderen tot aan de elleboog‘ – voor de ‘Vlekkeloze verdwijning van een horloge’.

DF


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>