Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

“Ik ben politieagent”: meningsuiting in de VS

sticker 'hello my name is porno'

In 2005 besloot de regering Bush tot invoering van de Stolen Valor Act, waarmee werd geprobeerd het imiteren van veteranen te beteugelen. Afgelopen juni echter, bepaalde het Amerikaanse Hooggerechtshof dat het desalniettemin volstrekt legaal is om te liegen over je militaire achtergrond of jezelf bijvoorbeeld vol te spelden met medailles en andere onderscheidingen.

Volgens het Hof valt dit recht zonder meer binnen de vrije meningsuiting en bovendien vond men de wet prutswerk. “Fundamentele juridische principes vereisen dat wetten die bedoeld zijn om de moedigen te eren, niet botsen met de uitgangspunten van de constitutie waarvoor ze gestreden hebben”, aldus rechter Anthony Kennedy.

~ Amsterdam ~

Toch kent zelfs de VS grenzen aan de vrije meningsuiting, ondervond Douglas Chappell onlangs. Nadat een agent hem beboette voor een snelheidsovertreding op zijn motor beweerde Chappell doodleuk werkzaam te zijn bij de politie. Toen dit echter gelogen bleek, kreeg de man er nog een boete bovenop voor het imiteren van een politieagent.

Chappell ‘verweerde’ zich door te stellen dat de wet “mensen op weg naar verkleedpartijen criminaliseert, evenals kinderen die agentje spelen en acteurs in een politie-rol.”

~ Westwood ~

~ Westwood ~

Volgens rechter Harvie Wilkinson is de wet van groot belang voor de veiligheid, bijvoorbeeld met het oog op inbraken en ontvoeringen. Het betoog van Chappell noemde hij ‘absurd’.

In een commentaar onder het artikel op Wired plaatst ene ‘Bukkakeninja’ nog een rake kanttekening bij het vonnis. “Waarom zou een politieagent überhaupt onder een verkeersboete uitkomen?”

DF

Gerelateerd:

Politiek correct relletje Olympische Spelen

Website Martijn & forced marriage: botsende grondrechten

Citaat Petronella Moens over vrije meningsuiting

Natuurmens in stad II: nep-agenten

Boeven en dieven

Free Remy Couture!


Tags:        |      |      |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>