Poliziek

Poliziek

Ben je scholier, bezorgen politici je een dip of vind je politiek zelfs ronduit ‘sick’? Dan is Poliziek misschien interessant voor jou! Deze website bespreekt verontrustende aspecten van overheden en politiek zoals onvrijheid, geldverspilling, polarisering, oorlog, doofpotten, onverdraagzaamheid, complotten, oplichterij, nepotisme, genocide, taalvervuiling, slavernij, maatschappelijke ontwrichting, corruptie, ongelijkheid, censuur, demagogie, incompetentie, onrecht, zelfverrijking, indoctrinatie, parasitisme, stagnatie, propaganda, sociale desintegratie en onbetrouwbaarheid. Zijn dit onwenselijke randverschijnselen van het ‘politieke bedrijf’ of vormen zij daarvan juist de kern?

‘Politieagent = bedreigde diersoort’

sticker politie sirene Amsterdam August 2013 police

Alhaji Mohammed Abubakar, hoofd van de Nigeriaanse hermandad, noemde politieagenten ‘een bedreigde diersoort’. Dit gold niet alleen voor zijn eigen land maar ‘wereldwijd’.

De opmerkelijke uitspraken deed Abubakar vrijdag in deelstaat Zamfara, waar hij enkele tientallen familieleden van in het harnas gestorven agenten ontmoette. Zij waren vermoord door de terroristen van Boko Haram of door gewone criminelen. De politiechef deelde ook zakken rijst uit aan de nabestaanden, meldt Vanguard.
sticker roots culture Africa Amsterdam

Politieagenten worden in toenemende mate bedreigd door de bevolking, en dan met name criminelen, vindt Abubakar. Zij zouden de dienders zelfs willen ‘elimineren’.

Het uitdelen van de rijst zag hij slechts als een symbolisch begin, want het politie-apparaat zou de nabestaanden van agenten niet in de steek laten. Ook riep Abubakar de bevolking op de politie te zien als zijn vriend en niet als vijand.

DF

Gerelateerd:

Dominee steekt vrouw die kerk mijdt

Een der grappigste sites op aarde: 419eater.com

Christenmeisje gedwongen gehuwd met moslim (Nigeria)

Bankbiljet voor de allerrijksten in Nigeria

Corruptie met brandstof-subsidies, Nigeria


Tags:        |      |      |   

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>